Öğretmenlere ROTASYONDA müjdeli haber! Öğretmenlik Meslek Kanununda SON DAKİKA karar!

Bu hafta TBMM'ye gelmesi beklenen Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda yeni gelişme... Eğitim Bir-Sen'den yapılan SON DAKİKA açıklamada 12 yıl aynı okulda görev yapan öğretmenlere rotasyon uygulamasının ayrıntılarına yer verildi...

Öğretmenlere ROTASYONDA son dakika haberi Eğitim Bir Sen İstanbul 6 No’lu Şube Başkanı İdris Şekerci’den geldi.

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun bu hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’ne gelmesi bekleniyor. Öğretmenlerin 12 yıl aynı okulda görev yapmaları sonucu yer değiştirmeleri konu alan “rotasyon” konusunun taslaktan çıkarıldığı belli oldu.

Öğretmenlere Rotasyon Taslaktan Çıktı

Eğitim Bir Sen İstanbul 6 No’lu Şube Başkanı İdris Şekerci, rotasyon maddesinin taslaktan çıkarıldığını açıkladı. Bu gelişme, öğretmenleri şimdiden sevindirdi.

İdris Şekerci konuyla ilgili açıklamasında “Rotasyon ilk taslakta vardı. Ancak daha sonra bakanlık bu uygulamanın sahada nasıl görüldüğünü anlamak için istişare yapma gereği hissetti. Üyesi sayısı en az olan sendikaların genel başkanları da dahil olmak üzere bildiğim kadarıyla istişare yaptı. Şu anda çıkacak olan kanun metninde rotasyon yok. Bu kesin bir bilgidir” diyerek öğretmenlere müjdeli haberi verdi.

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (7)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB Haber Haberleri