Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağı sil baştan yeniden değişti: SON DAKİKA Tekliften çıkartılan maddeler açıklandı...

Öğretmenlik meslek kanunu taslağınında yer alan ancak, nihai kanun taslağından yer almayan düzenlemelerin hangileri olduğu açıklandı. İşte detaylar...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanarak Meclis'e sunulan yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağındaki bir çok maddenin ÜZERİ ÇİZİLDİ...SON DAKİKA bilgisine göre ÖMK taslak metinde yer alan yeşil pasaport, uzman öğretmenlik süresi, ek ders ücretlerine zam, şube müdürlerine uzman öğretmenlik hakkı hususlarında yeni değişiklikler yapıldı. Buna göre;

1- YEŞİL PASAPORT: Özel okul öğretmenlerine yeşil pasaport hakkı taslak metinden çıkarıldı.

2- UZMAN ÖĞRETMENLİK SÜRESİ: İlk kanun taslağında, uzman öğretmenliğe başvurabilmek için 8 yıl hizmet şartı aranmıştı.

Nihai kanun taslağına göre bu süre yeniden 10 yıla çıkarıldı. Yine başöğretmenlik için uzman öğretmenlikte çalışma süresi ilk taslakta 8 yıldı. Yeniden 10 yıla çıkarıldı.

3- EK DERS ÜCRETLERİNE ZAM: Nihai kanun taslağına göre ek ders ücretlerinde artış gönderen ilk düzenlemeden vazgeçilmiştir.

4- ŞUBE MÜDÜRLERİNE UZMAN ÖĞRETMENLİK HAKKI: Yine, şube müdürlerine ve bakanlık müfettişlerine ek özel hizmet tazminatı verilmesini öngören hüküm de nihai taslakta yer almamış yani bu düzenlemeden de vazgeçilmiştir.

edip üzen

MEB Haber Haberleri