Okul Müdüründen Hizmetliye Skandal Talimat: "Yumurtamı Soy Getir"

Aydın'da Atatürk Özel Eğitim Meslek Okulu Müdürü Huriye Oktay, okulda hizmetli olarak çalışan bir personele verdiği talimatla gündeme geldi

Müdür Oktay’ın, hizmetli M.D.'ye "Yumurtamı soy getir" demesi üzerine tepkiler yükseldi ve olayın ardından Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından müdire hakkında soruşturma başlatıldı. Ayrıca, okulda görevli öğretmenlerin de Oktay’ın baskıcı tutumuna karşı CİMER ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne şikayette bulunduğu ortaya çıktı.

Müdire Hakkında Soruşturma Açıldı

Atatürk Özel Eğitim Meslek Okulu'na 2022-2023 eğitim-öğretim yılında müdür olarak atanan Huriye Oktay, baskıcı tavırlarıyla daha önce de gündeme gelmişti. Bu defa, hizmetli M.D.'ye "Yumurtamı soy getir" şeklinde talimat vererek özel işlerini yaptırmaya çalıştı. M.D. ise "Ben hizmetçi değil, hizmetliyim" diyerek bu talebi geri çevirdi. Müdirenin bu talebi ve ardından gelen tepkisi üzerine M.D., yaşadıklarını yetkililere bildirdi.

Öğretmenlerden de Destek

Okulda çalışan öğretmenler de Oktay’ın baskıcı tutumuna karşı şikayetlerde bulunmuştu. Daha önce el sanatları atölyesini kapatmaya çalıştığı ve öğrenci kaydını engellediği iddia edilen Oktay, sorunlarını dile getiren öğretmenleri soruşturma açmakla tehdit ettiği öne sürüldü. 29 öğretmenin bulunduğu okulda, 22 öğretmen müdire hakkında defalarca Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve CİMER’e şikayette bulundu. Son olayın ardından M.D.’nin şikayetine destek olan öğretmenler de müdüre karşı tepkilerini sürdürdü.

Tepkiler üzerine Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Huriye Oktay hakkında soruşturma başlattı

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB Haber Haberleri