Ortaokul Müdürü Hakkında Vahim İddialar: Valilik Soruşturma Başlattı

Çilimli İbrahim Hoşver Ortaokulu Müdürü S.M ile ilgili ciddi iddialar, eğitim camiasında büyük yankı uyandırdı.

İddialara göre müdür, eşine yer açmak için kadrolu bir öğretmeni başka bir okula gönderdi, taşımalı sistemden yararlanan öğrenciler için hazırlanan yemekleri diğer öğrencilere para karşılığı sattı ve bazı öğretmenlerin öğrencilerine özel ders vermesine göz yumdu.

Velilerden CİMER'e Şikayetler

Çilimli İbrahim Hoşver Ortaokulu velileri, CİMER’e gönderdikleri şikayet dilekçelerinde okul müdürü S.M hakkında çarpıcı iddialarda bulundular.

Kadrolu Öğretmeni Eşi İçin Görevlendirdi İddiası

Velilerin iddiasına göre, S.M, ücretli öğretmenlik yapan eşi B.M’nin okulda görev alabilmesi için kadrolu sınıf öğretmeni N.Ö’yü başka bir okula gönderdi. Bu iddia, velilerin tepkisine neden oldu.

Ücretsiz Yemekleri Ücretle Satma İddiası

Bir diğer iddia ise okul müdürünün, taşımalı sistem kapsamında ücretsiz dağıtılan yemeklerin kalanını okula kendi imkanlarıyla gelen öğrencilere para karşılığı sattığı yönünde. Bu yolla ayda 50-60 bin lira kazanç sağladığı öne sürülen S.M’nin bu parayı nerede kullandığı araştırılmaya başlandı.

Öğretmenlerin Özel Ders Vermesine Göz Yummak

Velilerin dile getirdiği bir başka önemli iddia da bazı öğretmenlerin okulda kendi öğrencilerine para karşılığı özel ders verdiği ve müdür S.M’nin buna izin verdiği oldu. Hatta öğretmenler odasının adeta bir özel ders odası gibi kullanıldığı ileri sürüldü.

Soruşturma Başlatıldı

CİMER’e yapılan şikayetler üzerine konu incelemeye alındı ve Düzce Valiliği iddialarla ilgili araştırmaların ardından karar verecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

MEB Haber Haberleri