Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğünü kim yönetiyor?

Hürriyetçi Eğitim Sen Samsun Şubesi İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat AĞAR'ın adaletsizliği ortadan kaldırmadığını söyledi.

Hürriyetçi Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı Gökmen Yayla İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat AĞAR ile görüştükleri halde İl Milli Eğitimde çalışanlar arasında ayrımcılığın devam ettiğini açıkladı.

Hürriyetçi Eğitim Sen, Samsun'da Milli Eğitim Müdürlüğü'nde adaletsizlik yaşandığını açıkladı. Şube Başkanı Gökmen Yayla ve yönetim kurulu bu adaletsizliği düzeltmek için İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat AĞAR ile görüştüklerini ancak sonuç alamadıklarını söyledi. Açıklamada İl Müdürü AĞAR'ın, adı geçen kişileri tanımadığını, konuyu inceleyeceğini ve ayrımcılığı gidereceğini bildirmesine rağmen herhangi bir gelişme olmadığı belirtildi.

Bu adaletsizliğin sona erdirilmesini isteyen Gökmen YAYLA, ayrımcılığın neden yapıldığını sorguluyor. Başkan Yayla'nın açıklamaları şöyle:

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde 696 Sayılı KHK 4/B sözleşmeli personel olarak çalışmaktayken kadroya geçirilen 2 kişi ile birlikte toplam 5 kişi Yardımcı Hizmetli kadrosunda bulunup başka görevlerde çalışmaktaydı. Bunlardan 4’ü çalıştıkları görevlerine devam etmektedir. Aynı statüdeki bir tanesinin, istememesine rağmen resen başka bir bölüme alt göreve görevlendirmesinin yapıldığını söyleyen Gökmen Yayla, bunun etik olmadığını ve bu hareketin Milli Eğitim Müdürü Murat Ağar’ın ayrımcılık yaptığı anlamını taşıdığını söyledi.

“Bunu ancak bakanlıktan birisi ararsa düzeltirim!”

Yapılan ayrımcılık konusunda Milli Eğitim Müdürü Murat Ağar ile görüşmeleri sırasında Milli Eğitim Müdürü Murat Ağar’ın kendilerine “bunu ancak bakanlıktan biri ararsa düzeltirim” şeklinde yanıt verdiğine dikkat çeken Hürriyetçi Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı Gökmen Yayla, “Sayın Milli Eğitim Müdürü, ‘Milli Eğitim Bakanlığı’ndan biri ararsa bunu düzeltirim’ şeklinde beyanda bulunarak çalışanlar arasında ayrımcılık yapmaya devam etmiştir. Cumhuriyetimizin 100. Yılında Atatürk’ün Kurtuluş Savaşını başlattığı

Samsun’da bir İl Milli Eğitim Müdürü’nün maiyeti altında çalışanlar arasında ayrımcılık yapması yakışmamıştır.

  1. Bu ayrımcılığı yapmasını kendisinden kim istemiştir?
  2. Kendisi ayrımcılığa karşı olduğunu söylemesine rağmen bu ayrımcılığı niçin yapmak zorunda kalmıştır?
  3. Yapılan bir yanlışlığı düzeltmek için neden bakanlıktan birilerinin aramasını beklenmektedir?
  4. Diğer 4 kişi için bakanlıktan birileri aradığı için mi hala aynı yerde çalışıyorlar?
  5. Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğünü kim yönetmektedir?

Sayın il Müdürü Murat Ağar’dan bu ayrımcılığın bir an önce bitirilmesini bekliyoruz” dedi.

İl milli eğitim müdürlüğü tarafından yapılan ayrımcılığın hukuki olmadığını dile getiren Gökmen Yayla şöyle konuştu: "4/C statüsünde çalışmakta iken 696 KHK ile 4/B statüsüne geçirilen sendika üyemize ayrımcılık yapılarak 696 KHK maddesine aykırı işlem yapılmış memur görevine son verilerek e-imzası iptal edilmşti . 696 Sayılı KHK’nın 18. Maddesine göre “… Kanunun 4 üncü maddesinin mülga (C) fıkrası kapsamında tahsis edilmiş geçici personel pozisyonlarında çalışmakta olanlar, pozisyonlarının tahsis edildiği teşkilat ve birimde, halen yürütmekte oldukları hizmetleri aynı şekilde yerine getirmeye devam etmek üzere, bu Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası kapsamında ihdas edilecek sözleşmeli personel pozisyonlarına bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren doksan gün içinde kurumlarınca geçirilirler...” denilmektedir. Fakat bakanlık yazısını kanun maddesi üzerinde görerek görevinden alınmış o zaman da yapılan görüşmede işlemin yanlış yapıldığı ve düzeltileceği İl Milli Eğitim Müdürü tarafından söylenmişti. Ancak ne 4/B statüsünde yaptığı hatayı düzeltmediği gibi kadroya geçtikten sonra da ayrımcılık yapmaya devem etmiştir.

Konuyla ilgili İl Milli Eğitim Müdürü Murat Ağar’dan randevu alarak durumu kendisine anlatmışlar ve eğer burada bir tasarrufta bulunulacaksa aynı statüde görev yapan 5 kişinin ya hepsinin görev yerleri değiştirilsin ya da 5’i birden bulundukları yerde görevlerine devam etsinler talebinde bulunduklarını ifade eden Gökmen Yayla, “İl Müdürü Murat Ağar diğer dört kişiyi bilmediğini konuyu inceleyeceğini, ayrımcılık yapılmayacağını ve haber verileceğini bildirmesine rağmen aylardır bir gelişme olmamıştır.”

kapsamhaber

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

MEB Haber Haberleri