Şikayet edilen okul müdürü hakkında yeni karar!

Ankara'da 4 öğretmenin tacizle suçladığı lise müdürü hakkında yeni gelişme. Adli ve idari yönden soruşturma geçiren okul müdürünün ataması, velilerin şikayeti üzerine başka bir okula yapıldı.

Aynı okulda 4 öğretmen tarafından Milli Eğitim Bakanlığı'na şikayet edilen ve ardından savcılığa suç duyurusunda bulunulan lise müdür olayında yeni gelişme... Kamuoyuna yansıyan bu olaylar sonucunda birçok veli, N.A'nın okuldan uzaklaştırılmasını talep etmek için Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nü aradı. N.A., okula gitmeme kararı aldı ve sonrasında kendi isteğiyle başka bir okula tayin edildi.

İddialara göre, N.A'nın öğretmenleri odasına çağırarak hakaret ettiği ve bazı öğretmenlere tacizde bulunduğu iddia edildi. Bu durum üzerine öğretmenler, N.A'yı mobbing ve cinsel taciz nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı'na şikayet etti ve aynı zamanda Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

OKUL MÜDÜRÜNE SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ancak yapılan inceleme ve soruşturma sonucunda Milli Eğitim Bakanlığı ve savcılık, N.A. hakkında herhangi bir işlem yapılmasına gerek olmadığına karar verdi.

MÜDÜR BAŞKA OKULA ATANDI

Taciz iddialarının duyulmasının ardından velilerin tepkileri arttı ve N.A'nın görevden alınmasını ve okuldan uzaklaştırılmasını istediler. Bu tepkilerin önüne geçmek için N.A., başka bir okula tayin istedi ve bu talep kabul edilerek başka bir okulda müdür olarak göreve başladı.

gerçekgündem

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB Haber Haberleri