SON DAKİKA MEB HABERİ | Cumhuriyet savcısından ilçe milli eğitim müdürü ve şube müdürüne jet soruşturma...

KOCAELİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDE HAREKETLİ SAATLER YAŞANIYOR: Cumhuriyet savcısının Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tayyar MERT'e soruşturma başlatması üzerine görevden alınacağı iddia edildi.

Geçtiğimiz günlerde Kocaeli'de okul müdürünün ek ders yolsuzluğunda adı sıkça geçen ve olayı örtbas etmeye çalıştığı iddia edilen, ilçe milli eğitim müdürünün görevden alınacağı bildirildi. İddilar arasında Gölcük savcısının, memur, şef, şube müdürü ve ilçe milli eğitim müdürüne soruşturma açtığı yer aldı...

Gölcük Saraylı Ortaokulu'nda yaşanan ek ders yolsuzluğuna ilişkin, savcılık ilçe milli eğitim müdürüne soruşturma başlattı. İddialara göre, ilçe müdürü Cafer Tayyar Mert olayı örtbas etmeye çalıştı ve okul müdürünü jet hızıyla emekliye ayırdı.Olayla ilgili soruşturma sürerken, okul müdürünün emeklilik i çin dilekçe verdiği ve bir gün içerisinde onaylayıp emekli edildiği öğrenildi.

Yolsuzluğun ortaya çıkmasının ardından sorumlu olan okul idarecileri, ilçe memurları, şef , şube müdürü ve İlçe Milli Eğitim Müdürü hakkında İl Milli Eğitim Müdürlüğü jet soruşturma açmıştı. Sorumlular hakkında savcılık harekete geçerek adli soruşturma başlattı.

Olayın ortaya çıkmasının ardından apar topar Okul Müdürüne Emeklilik dilekçesi vermesini telkin ettiği iddia edilen Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürünün Emeklilik dönemi olmamasına rağmen İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valilikten nasıl onay çıkartttığı ve 1 Gün içinde okul müdürünü emekliye ayırdığı ile ilgili çeşitli iddialar yer alıyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayramdan Sonra Görevden Alınacak

İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tayyar Mert'in 4.5 milyon TL'lik yolsuzluk yapan okul müdürünü, soruşturma açıp olayın üzerine gitmesi gerekirken, bir gün içinde dilekçesini alıp, emekli olma yasal süreleri dışında apar topar okul müdürünü bir günde emekliye ayırarak olayı örtbas etmeye çalışması nedeniyle bayramdan sonra görevden alınmasına ise kesin gözüyle bakılıyor.

ajanskamu.net

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

MEB Haber Haberleri