SON DAKİKA: Okul Müdürü ve Yardımcısı Hakkında Memurluktan İhraç Kararı Çıktı

Geçtiğimiz günlerde Bakanlık müfettişleri tarafından İzmit'te yürütülen soruşturma nedeniyle açığa alınan bir lise okul müdürü ve yardımcısı hakkında, memurluktan ihraç kararı çıktı. Olayın, MESEM üzerinden yapılan yolsuzluk idddiaları üzerine ortaya çıkt

Kamudanhaber.net'te yer alan haberde, Kocaeli İzmit Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Rümeysa ŞEN ve müdür yardımcısının, MESEM üzerinden 22 bin öğrenci kaydedip 700 milyon TL'Lik vurgun yaptığı iddiası ile gündeme geldiği ve Bakanlık müfettişlerinin hazırladığı raporda müdür ve yardımcısının memurluktan ihraç edildiği bildiriliyor.

Savcılık aşamasına gelen dosyada Usulsüzlüğün faiziyle birlikte 3 Milyar tl'ye yaklaştığı ve Bakanlığın raporu doğrultusunda ödeme yapılan firmalardan aldıkları teşvik ödemelerini geri ödemeleri istendi.

Kendisi , müdür yardımcısı ve adı üzerine şirket kurdukları kardeşi hakkında yazarlık yaptığı yerel haber sitesinde bir köşe yazısı kaleme alarak suçlamaları reddeden Rumeysa ŞEN ise memurluktan ihraç edildi.

Savcılık aşamasından sonra ise tutuklanmalarına kesin gözüyle bakılıyor.

kamudanhaber.net

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB Haber Haberleri