Ücretli öğretmenlere Öğretmenlik Meslek Kanununda KADRO verilecek mi? Yusuf Tekin'den SON DAKİKA 5.000 ek atama açıklaması

Ücretli öğretmenler kadro istiyor! Öğretmenlik Meslek Kanununda 5 yıl görev yapmış ücretli öğretmenlere kadro verilmesine yönelik ifadeler var mı? Ücretli öğretmenler arasından 5.000 sözleşmeli öğretmen ataması yapılacak mı? Detaylar kamubiz.com farkıyla!

Milli Eğitim Bakanlığı, Öğretmenlik Meslek Kanununda ücretli öğretmenlere kadro verecek mi? Öğretmen Kanununda ücretli öğretmenlere kadro düzenlemesi var mı? Bakan Tekin ücretli öğretmenler arasından 5.000 ek atama yapılması hakkında son olarak ne söyledi? İşte merak edilenler...

Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada, ücretli öğretmenlik sürelerinin uzman öğretmenlik süreleri olarak kabul edileceğini duyurmuştu. Bu açıklamanın dışında ücretli öğretmenlere 5 bin kontenjan verilmesi talebine yönelik önemli açıklamalarda bulundu. İşte kamubiz.com farkıyla, Bakan Tekin'in ücretli öğretmenleri ilgilendiren son dakika açıklamaları:

''Eğitim öğretimin aksatılmadan sürdürülebilmesi bakımından aylıksız izinli veya raporlu olan öğretmenler ile o atama döneminde atama yapılamayan öğretmen kadrolarının yerine kısa ve belirli süreler için "Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar"a göre ders saati karşılığı ücretli öğretmen görevlendirilmesi yapılmaktadır. Bu kapsamda ders saati karşılığı ücretli öğretmen görevlendirilmesi zorunlu hallerde ve geçici olarak başvurulan bir yöntemdir.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERE 5.000 KONTENJAN

Bakanlığımıza bağlı resmî eğitim kurumlarında 01.12.2006 tarihli ve 2006/11350 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 9'uncu maddesi kapsamında ek ders ücreti karşılığında (uzman ve usta öğreticiler dâhil) görev yapanlardan 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin Geçici 15'inci maddesine göre 2018 yılında 5.000 sözleşmeli öğretmen pozisyonuna atama yapılmıştır. Anılan Kanun Hükmünde Kararname'nin Geçici 15'inci maddesi kapsamında yürütülecek iş ve işlemler için yürürlük tarihinden itibaren 6 ay süre verildiğinden bu kapsamda bugün itibariyle herhangi bir atama işlemi yapılması mümkün olamamaktadır.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERE KADRO

2016 yılından itibaren Bakanlığımız öğretmen ihtiyacı 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin Ek-4'üncü maddesine göre sözleşmeli öğretmen istihdamı ile karşılanmaktadır. Sözleşmeli öğretmen atamaları söz konusu maddeye göre; Kamu Personel Seçme Sınavı puan sırasına konulmak kaydıyla alım yapılacak her bir pozisyonun üç katına kadar aday arasından Bakanlığımız tarafından sözlü sınav başarı sırasına göre yapılır. Bu nedenle ek ders ücreti karşılığı görevlendirilen öğretmenlerin kadrolu öğretmen olarak atanması bugün itibarıyla mevzuat hükümleri doğrultusunda mümkün olamamaktadır.''

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (9)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB Haber Haberleri