Yüksek lisans yapan rehber öğretmenlere MÜJDE: Arttırımlı ek ders ücreti hakkında mahkeme kararı açıklandı...

Yüksek lisans mezunu rehber öğretmenler artırımlı ek ders ücreti alabilir mi? Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası olarak yüksek lisans mezunu üyemizin artırımlı ek ders talebine yönelik açmış olduğumuz dava, üyemizin lehine sonuçlanmıştır.

Malatya 1. İdare Mahkemesi 2024/1604 nolu kararında "Bu durumda; yaptığı işin doğası gereği ders görevi olmayan, fiilen derse girme imkanı bulunmayan davacı yönünden; fiilen derse girme gibi bir koşulun aranamayacağı, rehberlik görevinin fiilen yapılmasının yeterli olacağı, dolayısıyla lisans sonrası kendilerini geliştirmeleri, mesleki hayatlarına katkı sağlayabilmeleri adına yüksek lisans / doktora yapmış olan rehber öğretmenlere de ayrım gözetilmeksizin artırımlı ek ders ücreti ödemesi gerektiği görüldüğünden, aksi yönde tesis edilen dava konusu işlemde hukuka ve mevzuatauyarlık bulunmamaktadır." hükmüne yer vermiştir.

Sendikamız, yüksek lisans ve doktora yapan; artırımlı ek ders hakkından yararlanamayan müdür, müdür yardımcıları, rehber öğretmen, bilişim teknolojileri öğretmenlerinin haklarını savunmaya devam edecektir.

MAHKEME KARARI İÇİN TIKLAYINIZ

Yusuf YILMAZOĞLU
Eğitim Gücü Sen Malatya İl Başkanı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

MEB Haber Haberleri