CHP Milletvekili, Milli Eğitim Müdürüne Seslendi!

CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine Ferhat Yılmaz’ın atanması sonrasında yaptığı açıklamada, eğitimin sorunlarına dikkat çekti.

Yazgan, geçmiş yıllarda eğitimdeki sıkıntıların görmezden gelindiğini belirterek, "Eğitim, bu ülkenin geleceğidir. Eğitimin sorunları çözülmeyi bekliyor. Milli eğitim, milli savunma kadar önemlidir" dedi.

Yazgan, Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Ferhat Yılmaz’ın atanmasının ardından yaptığı yazılı açıklamada, Edirne'deki eğitim sisteminde ciddi sorunlar olduğunu vurguladı. Eski İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı döneminde birçok problemin halının altına süpürüldüğünü ifade eden Yazgan, Edirne’nin eğitimdeki başarısının gün geçtikçe azaldığını söyledi.

"Edirne, geçmişte hem üniversite giriş hem de liseye giriş sınavlarında üst sıralarda yer alan bir ildi. Ancak bu başarıdan eser kalmadı. Valilerimizin ve belediye başkanlarımızın samimi çabalarına rağmen, eğitimde gelişme sağlanamadı" diyen Yazgan, "Bu durum, yeni İl Milli Eğitim Müdürümüz için bir sınav niteliğinde" diye ekledi.

Yeni İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz ile görüşme talep ettiklerini dile getiren Yazgan, "Vali Bey ile yaptığımız görüşmede olumlu bir yanıt aldık, ancak Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Suat Özçağdaş’ın yoğunluğu nedeniyle randevu talebimize olumlu yanıt alamadık. Eğitim, bu ülkenin geleceğidir. Sorunlar çözülmeyi bekliyor. Milli eğitim, milli savunma kadar önemlidir. Yeni müdür, umarız ki eskiyi aratmaz" ifadelerini kullandı.

MEB Personel Haberleri