Kadın öğretmenlere 3'ü bir yerde destek! Doğum izni kreş ve bakım ücreti desteği geliyor

Türkiye'de kamu kurum ve kuruluşlarında kadrolu ya da sözleşmeli memurlar için planlanmış olan yeni doğum izinleriyle ilgili de yeni düzenlemeye gidilecek.

Türkiye'de kamu kurum ve kuruluşlarında kadrolu ya da sözleşmeli memurlar için planlanmış olan yeni doğum izinleriyle ilgili de yeni düzenlemeye gidilecek. Ülke geneli doğum oranlarında ciddi düşüş yaşanırken bu süreçte de TÜİK verilerine göre, 2001’de 2,38 olan doğurganlık hızının 2023’te 1,51’e kadar gerilediğini ortaya koydu.

Düşen doğum oranları sonrası da AK Parti kanadından düzenlenecek olan çalıştayla da masaya yatırılacağı ifade edildi. Düşen doğum oranları için alınacak tedbirler arasında doğum izninin artırılması, ikinci ve üçüncü çocuğa teşvik verilmesi ve kreş veya bakım süreçlerinin maddi olarak desteklenmesi yer alıyor.

KREŞ VE BAKIM ÜCRETİ DESTEĞİ GELİYOR

Konuyla ilgili düzenleme dahilinde yer alacak üç temel başlık yer alıyor. Doğum izni ile ilgili sürenin uzatılması başta gelen ilk düzenleme olabilir.

Özellikle kadının çalışma hayatı içerisindeyken kreş veya bakım süreçlerinin maddi olarak desteklenmesi ve ikinci ve üçüncü çocuğa teşvik verilmesi gibi konuların uygulanacağı genel paketleri ve çözüm önerileri toplanacak olan bu kurultayda değerlendirilecek.

Değerlendirilecek maddeler sonucunda alınan kararlın nihai hedefi ülkemizdeki doğum oranlarının artırılması yönünde olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

MEB Personel Haberleri