MEB'de mazerete bağlı atamalar ertelendi! İşte o tarihten sonra yapılabilecek

Türkiye'de mazerete bağlı yer değiştirme işlemleri için başvurular 1 Ağustos - 7 Ağustos tarihleri arasında belirlendi.

Türkiye'de mazerete bağlı yer değiştirme işlemleri için başvurular 1 Ağustos - 7 Ağustos tarihleri arasında belirlendi. Bu tarihler arasında öğretmenler, yer değiştirme taleplerini iletebilecekler. Ancak, başvuru süreciyle ilgili dikkat çekici ayrıntılar da mevcut.

ATAMALAR 9 EYLÜL ÖNCESİ

MEB tarafından yayınlanan kılavuzda, yer değiştirme işlemleri için belirlenen tarihlerin büyük önemi var. Bu da 9 Eylül 2024 tarihi öncesi gerçekleşen atama işlemlerinde de öğretmenlerin görevden ayrılma işlemleri, yer değiştirme kararnamesinin gönderildiği tarihte yapılabilecek. Bu, öğretmenlerin yeni görev yerlerine hızla adapte olabilmeleri için kritik bir zaman dilimi olarak da ön plana çıkıyor.

9 Eylül 2024 tarihi sonrasında da gerçekleşen atamalarda da süreç farklı ilerlerken bu tarih sonrasında da atanan öğretmenler de; eğer norm kadro fazlası durumunda değillerse, ayrılma işlemleri yarıyıl tatiline kadar ertelenecek. Norm kadro fazlası olan öğretmenlerin ise ayrılma işlemleri, atama kararnamelerinin gönderildiği tarih itibariyle başlayacak.

Öğretmenlerin yer değiştirme işlemlerinde dikkat etmeleri gereken birçok detay bulunuyor.

2024 yılı itibarıyla uygulanacak olan bu düzenlemeler, öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme işlemlerinde yeni bir dönemi işaret ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

MEB Personel Haberleri