MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINDA SON DAKİKA | Yolsuzluk operasyonunda 2 okul müdürü ve 3 öğretmene tutuklama

Gebze İlçe Jandarma Komutanlığınca, yolsuzluk iddiaları üzerine Gebze Mesleki ve Eğitim Merkezi'ne düzenlenen operasyonda, ikisi okul müdürü toplam 7 memur tutuklandı...

Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki Mesleki Eğitim Merkezi (MEM), rüşvet, görevi kötüye kulllanma ve yolsuzluk iddialarıyla gündemde. İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan operasyonda 7'si memur olmak üzere toplamda 21 kişi gözaltına alındı ve Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 2 okul müdürü tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderildi....

Muallimköy Mahellesi'nde bulunan Gebze Mesleki Eğitim Merkezi'ne önceki hafta rüşvet, yolsuzluk ve görevi kötüye kullanma iddiasıyla operasyon yapılmıştı. Gebze Jandarma Komutanlığı tarafından gözaltına alınan 7'si memur (Öğretmen) toplamda ise 21 kişi soruşturma kapsamında yakalanmıştı.

Savcılıkta alınan ifadelerin ardından mahkemeye sevk edilen zanlılardan 3'ü tutuklanırken, 7'si adli kontrol olmak üzere toplamda 18 isim serbest bırakıldı. Gebze Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Şemsettin Y.'nin yanı sıra daha önce Gebze MEM' de müdür yardımcılığı görevi yürüten mevcutta Hürriyet Ortaokulu Müdürü Ü. A. ve öğretmen A. K. tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderildi. Olayla ilgili Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan bir açıklama yapılmazken, olayda milyonlarca TL'lik kamu zararı olduğu iddia ediliyor.

Kaynak: gebzeyenigun.com

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB Personel Haberleri