O öğretmenlerden 30 bin TL para alınacak

Türkiye'de 11 ve 16 Temmuz tarihleri arasında öğretmenlerin iller arası yer değişikliği başvuruları alınırken bu süreçte de yeni haberler gündeme düşüyor.

Türkiye'de 11 ve 16 Temmuz tarihleri arasında öğretmenlerin iller arası yer değişikliği başvuruları alınırken bu süreçte de yeni haberler gündeme düşüyor. Söz konusu bu süreçte başvuruda bulunan öğretmenlerin de başvuru neticesinde yeni görev yerleri de 18 Temmuz tarihinde de erişime açıldı.

19 Temmuz tarihi itibariyle de öğretmenler ilişik kesme işlemleri için de başvuru da bulunabilecekken kararnamesi gelen öğretmenlerin de ilişik kesme işlemleri için de 15 gün sürelerinin de olduğu unutulmadan işlem yapmaları gerektiği ifade edildi.

30 BİN TL GERİ ALINACAK

Öğretmenler ilişik kesme esnasında almış oldukları 30 bin TL bandında olan promosyon bedellerini geri ödemek zorunda kalabilir. Promosyon anlaşmalarında tayini çıkan öğretmen promosyon bedelini öder ibaresi yer alıyorsa bu usülle gerçekleşen anlaşmalarda yer alan öğretmenler de söz konusu promosyon bedellerini ödemek zorundadırlar.

Kamubiz.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

MEB Personel Haberleri