O öğretmenlerin maaşlarından 459 TL kesilecek

Türkiye'de öğretmenlerin maaşından yapılacak kesintiyle ilgili haber geldi. 15 Temmuz'un resmî tatil olarak ilan edilmesi nedeniyle gerçekleştirilecek.

Türkiye'de öğretmenlerin maaşından yapılacak kesintiyle ilgili haber geldi. 15 Temmuz'un resmî tatil olarak ilan edilmesi nedeniyle gerçekleştirilecek. Ülke geneli resmi tatillerde çalışmayan öğretmenler ek ders ücreti kesintisi yapılıyor. Gelen haberlere göre de; rehber öğretmenler, okul müdürleri ve müdür yardımcıları bu kesintiden etkilenecek.

Rehber öğretmenlerden 5 saat, okul müdürlerinden 5 saat ve okul müdür yardımcılarından 4 saatlik ek ders ücreti kesilecek. Bu kesintiler neticesinde rehber öğretmenler ve okul müdürlerinden 459 TL, müdür yardımcılarından ise 367 TL kesinti yapılacak. Kesintiler, 15 Temmuz resmî tatilinin ardından maaşlara yansıtılacak.

Kesintiler, öğretmenler arasında farklı tepkilere neden oldu. Bir kısım öğretmen, kesintilerin yasal zorunluluklar çerçevesinde olduğunu kabul ederken, bazı öğretmenler ise bu durumun yaz tatili döneminde ek gelir kaybına yol açmasından dolayı memnuniyetsizliklerini dile getirdi.

Öğretmenlerin maaşlarından yapılacak kesintiler, 15 Temmuz resmî tatilinin yasal zorunlulukları nedeniyle gerçekleşecek. Bu durum, öğretmenlerin yaz tatili döneminde ek gelir kaybı yaşamalarına neden olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

MEB Personel Haberleri