Öğretmen 2024 - 2025 eğitime hazırlık ödeneği ne kadar oldu, ne zaman hesaplara yatacak?

Türkiye'de Temmuz ayı itibariyle gelen memur maaş zammı sonrası öğretmenlere de her yıl başında verilen eğitime hazırlık ödenekleri de tekrar hesaplandı.

Türkiye'de Temmuz ayı itibariyle gelen memur maaş zammı sonrası öğretmenlere de her yıl başında verilen eğitime hazırlık ödenekleri de tekrar hesaplandı. Yüzde 64 oranında ki artışla beraber dee 4 bin 85 TL olarak belirlenen bu ödenek; öğretmenlerin de yeni yılda eğitim öğretim yılına daha iyi hazırlanmasına da yardımcı olmayı hedefliyor.

Bu artışla beraber öğretmenlerin de mesleki ihtiyaçlarını karşılamada da önemli bir rol oynuyor. Toplu sözleşme hükümleri çerçevesinde belirlenen bu gösterge rakamı üzerinden hesaplanan eğitim hazırlık ödeneği; 4500 gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı sonucunda elde edilen miktar, her yıl değişen ekonomik koşullara göre güncelleniyor.

EĞİTİME HAZIRLIK ÖDENEĞİ 2025 NE KADAR?

Gelen memur maaş zamlarına göre ödeneğin 4.085,05 TL olarak belirlenmesi, öğretmenlere sağlanan desteğin önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

EĞİTİME HAZIRLIK ÖDENEĞİ NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

Ödeneklerin Eylül ayı içerisinde hesaplarda olması planlanıyor.

EĞİTİME HAZIRLIK ÖDENEĞİ NEDİR?

Milli Eğitim çevrelerinde kırtasiye parası olarak bilinen ve öğretmenlerin ki- tap, kırtasiye malzemesi gibi temel gereksinimlerini karşılamayı amaçlayan öğretim yılına hazırlık ödeneği, Devlet Memurları Kanunu'nun ek 32. maddesinde düzen- lenmiştir.

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB Personel Haberleri