Öğretmenlere kötü haber: müfettişlere görevden alma yetkisi verildi

Türkiye'de yeni gelen düzenlemeler sonrası öğretmenlerin de mesleki yeterliliklerini değerlendirme ve gerektiğinde de görevden alma yetkisi içeriyor.

Türkiye'de yeni gelen düzenlemeler sonrası öğretmenlerin de mesleki yeterliliklerini değerlendirme ve gerektiğinde de görevden alma yetkisi içeriyor.

Bu durum, öğretmenlerin iş güvencesinin tehlikeye gireceği endişesini beraberinde getirdi.

Kanunun 34. maddesi uyarınca, Bakanlık müfettişleri veya eğitim müfettişleri tarafından yapılan denetimlerde mesleki yeterlilikleri yetersiz bulunan öğretmenler, yeniden eğitim süreçlerine tabi tutulacak. Bu eğitimler, öğretmenlerin mesleki becerilerini geliştirmek amacıyla öğretmen akademileri tarafından düzenlenecek.

Eğitim sürecini tamamlayan öğretmenler, bağımsız müfettişler tarafından yeniden değerlendirilecek. İkinci değerlendirme sonucunda yetersiz bulunan öğretmenler, öğretmenlik görevinden alınıp memurluk kadrolarına atanacak. Bu süreç, öğretmenlerin mesleki gelişimlerini sürekli kılmayı hedefliyor.

2014 yılında yaşanan benzer süreçler, öğretmenlerin endişelerini artırıyor. O dönemde, belli sendikalara üye olan okul müdürleri ve müdür yardımcıları, sınavla görevlerine gelmiş olmalarına rağmen mülakatlarla görevden alınmıştı.

Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu, eğitimde kaliteyi artırma ve öğretmenlerin mesleki yeterliliklerini geliştirme hedefi taşıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

MEB Personel Haberleri