Öğretmenlik meslek kanununda sıcak gelişme: Şube müdürlerine uzman öğretmenlik Meclis'e geldi

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde şube müdürü olarak görev yapanlara uzman öğretmen ve başöğretmen hakkı tanınması TBMM gündemine taşındı. İstanbul Milletvekili Doağan Bekin'in şube müdürleri için, Bakan Yusuf Tekin'e sunmuş olduğu talepleri haberimizde..

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde şube müdürü olarak görev yapanlara uzman öğretmen ve başöğretmen hakkı tanınması TBMM gündemine taşındı. İstanbul Milletvekili Doağan Bekin, Milli Eğitim Bakanı tarafından yaıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığına önerge sundu. İşte detaylar...

Yıllarca öğretmenlik ve okul müdürlüğü yaptıktan sonra şube müdürü olamaya hak kazanan şube müdürüleri görevde yükselmelerine rağmen özlük ve mali hakları azalmıştır. Görevde yükseldikçe maaşları düşen şube müdürleri, Öğretmenlik Meslek Kanununda yer alan Uzman ve Başöğretmen tazminatlarından da mahrum bırakılmıştır.

Öğretmenlik Meslek Kanunu kapsamında şube müdürlerine uzman öğretmenlik, ek ders ücreti ve hazırlık ödeneği verilmesine dair TBMM'ye sunulan teklif şöyle;

Aşağıda yer alan linkler üzerinden de SON DAKİKA gelişmeleri sürekli olarak takip edebilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

MEB Personel Haberleri