Bakan Şimşek: Memur, Emekli ve Asgari Ücretli Önceliğimiz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı bir televizyon programında ekonomik gelişmelerle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Şimşek, emekli, memur ve asgari ücretlileri enflasyonun olumsuz etkilerinden korumanın en büyük öncelikleri olduğun

Şimşek, enflasyonu düşürme konusunda kararlı olduklarını belirterek, "Enflasyonda öncelikli hedefimiz tek haneli rakamlara inmek. 2025 yılı dezenflasyon yılı olacak" dedi. Enflasyonu kontrol altına almak için kararlı adımlar atacaklarını ifade eden Şimşek, bu hedefe ulaşmada kararlı olduklarını yineledi.

"Memur, Emekli ve Asgari Ücretli Önceliğimiz "

Orta Vadeli Program’a (OVP) ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Şimşek, OVP'nin her yıl yenilenen ve üç yıllık bir program olduğunu belirtti. Şimşek, "Her yıl özel sektör için rehber, kamu için bağlayıcı bir yol haritası açıklamamız gerekiyor. Enflasyon konusunda hiçbir tereddüdümüz yok. Emekli, memur ve asgari ücretliyi enflasyon sıkıntısından kurtarmak en büyük önceliğimiz. Bu yıl için Merkez Bankası'nın belirlediği üst bant yüzde 42. Bu hedefe yaklaşacağımıza ve yakalayacağımıza inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Memurlar Haberleri