Enflasyon Farkı Ne Kadar Oldu? 2025 Memur ve Emekli Zammı Şimdiden Ne Kadar Olacak?

Temmuz ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından gözler, memur ve emeklilerin maaşlarına yansıyacak enflasyon farkına çevrildi.

Ocak ve temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez enflasyon farkı yansıtılan memur ve emeklilerin, 2025 yılına yönelik maaş zamları da şimdiden hesaplanmaya başlandı. Peki, 1 aylık enflasyon farkı ne kadar oldu? 2025 memur ve emekli maaşı zammı ne kadar olacak?

1 Aylık Enflasyon Farkı Ne Kadar Oldu?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, temmuz ayında enflasyon aylık yüzde 3,32 olarak açıklandı. Bu rakam, SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin temmuz ayı için yüzde 3,32 enflasyon farkını hak ettikleri anlamına geliyor. Bu zam Ocak 2025'teki maaşlara yansıyacak ve her ay açıklanan aylık enflasyon oranlarına göre kümülatif olarak hesaplanacak.

Memur ve Memur Emeklileri Ne Kadar Zam Alacak?

Memur ve memur emeklileri, toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı alıyor. 2025 yılı için ocak ayında yapılacak zamlar da buna göre hesaplanacak. Temmuz sonu itibarıyla bu rakam yüzde 3,32’yi aşmış durumda. Ancak net rakam ağustos, eylül, ekim, kasım ve aralık aylarına ilişkin enflasyon verisiyle kesinleşecek.

Toplu sözleşme zammına göre, memur ve memur emeklileri ocak ayında yüzde 15 zam alacak. Bu zam oranı, enflasyon farkıyla birlikte hesaplandığında 2025 yılı için ciddi bir artış anlamına gelecek.

Zamların Etkisi

Bu zamlar, milyonlarca memur ve emekli için önemli bir gelir artışı sağlarken, enflasyon karşısında alım gücünü koruma amacını taşıyor. Her ay açıklanan enflasyon verileriyle birlikte kümülatif olarak hesaplanacak olan zamlar, 2025 yılı ocak ayında maaşlara yansıyacak.

Enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı ile birlikte memur ve emekli maaşlarının ne kadar artacağı, önümüzdeki aylarda açıklanacak enflasyon verileriyle netleşecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Memurlar Haberleri