Maliye Sendikası’ndan memurlara ek zam ve özlük hakkı açıklaması

Maliye Sendikası Genel Başkanı Muammer Akgül, temmuz ayında memurlara yapılan yüzde 19,31 zammı yetersiz bularak ve Maliye personelinin özlük haklarında iyileştirilme yapılmasına yönelik basın açıklaması yayınladı.

Akgül, Maliye Bakanlığı bünyesinde görev alan maliye müdür ve müdür yardımcılarının özlük haklarının iyileştirilmesini talep etti. Muammer Akgül, yaptığı yazılı açıklamada, maliye çalışanlarının emeklerinin karşılığını alamadıklarını, yaptıkları görev ve sorumlulukları doğrultusunda maaş ve diğer özlük haklarının revize edilmesinin zorunluluk halini aldığını savundu.

Maliye bünyesinde görev alan maliye müdür ve müdür yardımcılarının özlük haklarının iyileştirilmesi gerektiğini kaydeden Akgül, "Temsil edilen makam, hiyerarşik konum, sorumluluklar kapsamı, kadro unvanı gibi kriterler esas alınarak net maaşlarımızın yeniden belirlenmesi gerekmektedir." ifadelerini kullandı. Sendika Başkanı Muammer Akgül, yeterli sayıda lojman bulunmayan illerde kira destek ödemesi yapılmasını da talep etti.

Maliyedeki muhasebe ve gelir uzmanlarının özlük hakları merkez uzmanlarla eşitlenmelidir. Kendilerine inceleme ve denetim yetkisi verilmelidir. Ayrıca tüm Maliye personelini kapsayanMũfür, Uzman, VHKİ, Memur ve diğerlerini kapsayan Mali Hizmetler Sınıfı kurulmalıdır. Muhasebe Yetkililiği sertifikası olanlar istekleri halinde diğer kurumlara atanabilmelidir. Başuzmanlık kadrosu ihdas edilmelidir. Bu talepler kurumsal kimliği güçlendirecektir

Ayrıca seyyanen zamlar emeklilik aylıklarına ilave edilmeli ve ek gösterge adaletsizliği giderilmelidir

Muammer Akgül
Maliye Sendikası Genel Başkanı

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Memurlar Haberleri