MEMURLAR SEFALET İÇİNDE İKEN SENDİKA BAŞKANLARI LÜKS İÇİNDE YAŞAYAMAZ!

Yıllardır sendika başkanlarının maaşlarını açıklamaları gerektiğini söylüyoruz. Üyeler olarak, bizlerin hakkı olan bu bilgiyi talep ediyoruz. Ancak ne yazık ki, birçok sendika başkanı bu çağrılara kulak tıkıyor.

Oysaki, bizler biliyoruz ki bazı başkanlar 400 bin TL’ye varan maaşlar almakta, örtülü ödeneklerle harcamalar yapmaktalar ve son model araçlarla gezmekteler. Ancak birçoğu bu gelirlerini açıklamaktan kaçınıyor. Neden mi? Çünkü maaşları cumhurbaşkanından, valilerden daha yüksek!

Memurdan 4-5 kat daha fazla maaş alan, Audi lerle, Mercedeslerle gezen, lüks yaşam içinde yaşayan sendika başkanı, Memurun dilinden, ne yaşadığından ne anlar Allah aşkına!

Bu noktada Eğitim Gücü Sen olarak örnek teşkil ediyoruz. Genel Başkanımız Oğuz Özat, zamlı maaşını açıklayarak 63.750 TL aldığını duyurdu,Bordrosünü yayınladı. Ayrıca ekstra hiçbir ödeme almadığını belirtti. İşte bu şeffaflık, sendikamızın temel prensiplerinden biridir. Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası olarak, yöneticilerimizin maaşlarını ve harcamalarını açık bir şekilde paylaşarak üyelerimize karşı sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz. Çünkü biliyoruz ki harcadığımız para, üyelerimizin parasıdır ve bu paranın nasıl kullanıldığını bilme hakları vardır.

Bu şeffaflık çağrısını diğer sendikalara da yapıyoruz. Hadi, hodri meydan! Zamlı maaşlarınızı Oğuz Özat gibi açıklayın. Ama biliyoruz ki, birçoğunuz bunu yapamazsınız. Çünkü maaşlarınız cumhurbaşkanından bile yüksek!

Eğitim Gücü Sen olarak her daim şeffaflık ve adaletin savunucusu olmaya devam edeceğiz. Üyelerimizin bize olan güvenini boşa çıkarmamak için tüm faaliyetlerimizi açık ve hesap verebilir şekilde yürütmeye kararlıyız. Çünkü bu sendika üyelerimizindir ve onların güvenine layık olmak en büyük önceliğimizdir.


Emrah HOPALI
Eğitim Gücü Sen Samsun İl Başkanı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Memurlar Haberleri