Milyonlarca memuru ilgilendiriyor! Memur-Sen'den yardımcı hizmetler sınıfı ve kira yardımı açıklaması

Milyonlarca memuru ilgilendiren açıklama, Memur Sen'e bağlı Büro Memur Sen Manisa Şube Başkanı Murat Özkan'dan geldi. Büyükşehirde yaşayan memurlara kira yardımı isteyen Başkan Özkan, yardımcı hizmetler sınıfı personelinin sorunlarını da madde madde sıral

Büro Memur Sen Manisa Şube Başkanı Murat Özkan, yardımcı hizmetler sınıfı ve kira yardımı konularında talepleri olduğunu ve hangi düzenlemerin yapılması gerektiğini tek tek açıkladı. İşte Özkan'ın memurlara yönelik talepleri:

YARDIMCI HİZMETLER SINIFI NEDEN KALDIRILMALI?

"Kamuda Yardımcı Hizmetler Sınıfında yaklaşık olarak 110 bin devlet memuru görev yapmaktadır. Bunların ekser çoğunluğu, bu hizmet sınıfındaki işlerden daha çok Genel İdare Hizmetleri ve Teknik Hizmetler Sınıfının görev alanına giren işlerde istihdam edilmektedir. 657 Sayılı Kanunun ilk hazırlandığı yıllarda YHS personeli tarafından yapılan işler, halihazırda işçiler eliyle görülmektedir. Net olarak tanımlanmamış bu görevlerin farklı statü ve ücret gruplarında yer alan kişiler tarafından yapılması kaçınılmaz çatışmalara ve memnuniyetsizliğe neden olmaktadır. YHS günümüz gerçekleri ve ihtiyaçları dikkate alınarak ortadan kaldırılmalı ve bu hizmet sınıfında görev yapan memurlar, eğitim durumları ve görev alanları esas alınarak GİH ya da THS’na geçirilmelidir."

MEMURLARA KİRA YARDIMI VERİLMELİ

Bir türlü durdurulamayan hayat pahalılığı, var olan enflasyonist ortam sonucunda oluşan fahiş kira fiyatları özellikle büyükşehirler ve kıyı kentlerinde kamu görevlilerinin istihdam ve görevde tutulmasını zorlaştırmakta, buralarda görev yapanlarında maaşlarının yarıdan fazlasının ev kirasına gitmesine neden olmaktadır; Bu nedenle, öncelikle büyükşehirlerde görev yapan kamu personeline büyükşehir tazminatı olmalı, müteakiben benzeri olumsuz ekonomik şartların görüldüğü diğer illere de devlet memuru aylık katsayısına bağlanarak kira tazminatı olmalıdır."

SON DAKİKA gelişmelerinden haberdar olmak için bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edin.

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (6)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Memurlar Haberleri