Son Nokta Konuldu: Memurlara Yıllık İzin Müjdesi!

Yaz dönemi ile birlikte milyonlarca kamu çalışanı yıllık izin planlarını yapmaya başladı. Ancak bu süreçte Kamu Denetçiliği Kurumu'ndan (KDK) memurlar için sevindirici bir karar geldi.

KDK, yıllık izinlerin en fazla üçe bölünmesi uygulamasını iptal ederek, "Yıllık izinlere bölme sınırı koyulamaz" açıklamasını yaptı.

KDK'dan Esnek İzin Kullanımı İçin Önemli Adım

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün (KGM) "izin en fazla üç parçaya bölünebilir" kararı, KDK tarafından uygun bulunmadı. KDK, yıllık izinlerin bölünme sınırı olmaksızın daha esnek bir şekilde kullanılabilmesi gerektiğini belirtti. Bu karar, kamu çalışanlarının idareyle uzlaşı içinde izinlerini diledikleri kadar bölerek kullanabilmelerine olanak tanıyor.

Personelin Başvurusu Kararı Tetikledi

Bir kamu çalışanı, bu konuda mağdur olduğunu belirterek KDK'ya başvuruda bulundu. KDK Başkanı Şeref Malkoç, yaz dönemi nedeniyle bu başvuruyu hızla ele alarak inceleme başlattı. KDK uzmanları, KGM ile iletişime geçerek detayları sorguladı ancak KGM kararında ısrar etti. Bunun üzerine KDK, yıllık izinlerin bölünmesi konusunu hukuk ve insan hakları açısından değerlendirerek, izinlerin esnek kullanılabilmesi için bölme sınırının kaldırılması gerektiği sonucuna vardı.

Yeni Düzenleme Tavsiyesi

KDK, Karayolları Genel Müdürlüğü’ne iç genelgesinde yıllık izinlerin bölünmesi konusunda mevzuata uygun düzenleme yapmaları yönünde tavsiyede bulundu. Ayrıca, bu düzenlemenin 30 gün içinde KDK'ya bildirilmesi gerektiğini belirtti. Bu kararla, kamu çalışanları izinlerini kurumlarıyla anlaşarak istedikleri kadar bölebilecek ve daha esnek bir tatil planlaması yapabilecekler

Memurlar Haberleri