Yetkili Sendikadan Memurlara Yüzde 10 Refah Payı Açıklaması

Memur Sen Manisa İl Temsilcisi Halil Kallat, son yapılan memur ve emekli maaş zamlarını yetersiz bulduğunu belirterek, memurlara yüzde 10 refah payı talebinde bulundu.

Kallat, açıklamasında, memur ve emekli maaşlarının enflasyon karşısında eridiğini ve bu durumun hem memurlar hem de emekliler için büyük sorunlar yarattığını ifade etti. “Son yapılan memur ve emekli zamlarını yetersiz görüyoruz” diyen Kallat, özellikle emeklilerin durumunun içler acısı olduğunu ve emeklilere de seyyanen zam yapılması gerektiğini belirtti.

Maaş zamlarının, enflasyon oranına göre yapılması gerektiğini ifade eden Kallat, mevcut zamların enflasyon karşısında yetersiz kaldığını ve bu nedenle maaşların eridiğini vurguladı. Enflasyon oranına göre dengeli bir artış yapılmadığı için memurların ve emeklilerin zorluk yaşadığını söyledi.

MEMURLARA YÜZDE 10 REFAH PAYI

Kallat, memurlara yüzde 10 refah payı verilmesinin zorunlu hale geldiğini belirterek, bu uygulamanın kamu çalışanları için gerekli olduğunu ve emekli maaşlarına da kesinlikle seyyanen zam yapılması gerektiğini dile getirdi.

Memurlar Haberleri