Bozkurt işareti yapan sağlık personeli görevden alınır mı?

Sağlık personellerinin sosyal medyada yer alan bozkurt işaretli fotoğrafı sonrası ise milyonlar birçok soruya yanıt araştırıyor.

Sağlık personellerinin sosyal medyada yer alan bozkurt işaretli fotoğrafı sonrası ise milyonlar birçok soruya yanıt araştırmaya başladı. Bozkurt işaretinin Milli Takımlar bünyesinde ki etkisi sonrası tüm ülkeye yayılırken belirli kesimlerden tam destek gelirken belirli kesimlerde ise bu harekette olumsuz karşılandı.

Bugün sağlık çalışanlarının yapmış olduğu bozkurt işareti sonrasında da Türk Tabipleri Birliği tarafından da açıklama geldi.

TTB, yaptığı açıklamada, hekimlerin sağlık hizmeti sunarken politik kimliklerini belirten işaretler yapmamaları gerektiğini belirtti. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Son zamanlarda basında ve sosyal medyada, hekimlerin sağlık hizmeti sunarken politik kimliklerini belirten çeşitli işaretler yaptıkları görüntüler yayımlanmaktadır. Hekimlerin, toplumun diğer üyeleri gibi farklı politik düşünce ve değerlere sahip olmaları doğaldır. Ancak, meslek ahlakı kuralları gereğince hekimler, sağlık hizmeti sunarken yansızlıklarını korumakla yükümlüdür."

TTB, hekimlerin sağlık hizmeti sunarken kişisel değerlerini bir yana bırakmaları gerektiğini belirtti:

"“Görevimle hastam arasına; yaş, hastalık ya da engellilik, inanç, etnik köken, cinsiyet, milliyet, politik düşünce, ırk, cinsel yönelim, toplumsal konum ya da başka herhangi bir özelliğin girmesine izin vermeyeceğime (…)” - Hekimlik Andı (Dünya Tabipler Birliği Cenevre Bildirgesi)

“Hastamın özerkliğine ve onuruna saygı göstereceğime (…)” - Hekimlik Andı (Dünya Tabipler Birliği Cenevre Bildirgesi)

“Meslek uygulaması sırasında insan onurunu gözetmesi de hekimin öncelikli ödevidir.” - TTB Hekimlik Meslek Etiği Kuralları

“Tabip ve diş tabibinin başta gelen vazifesi, insan sağlığına, hayatına ve şahsiyetine ihtimam ve hürmet göstermektir.” - Tıbbi Deontoloji Nizamnamesi"

Kamubiz.com

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Sağlık Personeli Haberleri