Sendika Genel Başkanı Ahmet Doğruyol Hakkında ŞOK KARAR: Usulsüzlükten Hapis Cezası

Birlik Sağlık Sen başkanlığı yapan Ahmet Doğruyol‘un, Demokratik Sağlık Sen İzmir İl Başkanlığı yaptığı dönemde, Genel Merkez tarafından il temsilciliğine gönderilen paralarda usulsüzlük yaptığı ve hapis cezası aldığı bildirildi...

Bugün Birlik Sağlık Sen başkanlığını yapan Ahmet Doğruyol‘un, Demokratik Sağlık Sen İzmir İl Başkanlığı yaptığı dönemde Genel Merkez tarafından sendikal faaliyetlerde kullanılmak üzere il temsilciliğine gönderilen avans paraları şahsi harcamaları için kullandığı ortaya çıkmıştı.

Bunun üzerine görevden alınmış ve şube kapatılarak kendisi ve mali işlerden sorumlu yardımcısı Ahmet Gümüş hakkında icra takibi başlatılmıştı.

Ahmet Doğruyol ve yardımcısı Ahmet Gümüş icra takibini dava etmiş ve haksız bulunarak usulsüzlük yaptıkları bilirkişi raporları, mahkeme ve üst mahkeme tarafından tespit ve tescil edildi.

Akabinde hukuk büromuz bu şahıslar için “görevi kötüye kullanma ve zimmet suçundan İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu ve “hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma” suçundan haklarında ceza davası açıldı.

Ve nihayet mahkemece suç işledikleri anlaşılan Ahmet Doğruyol ve yardımcısı Ahmet Gümüş ‘e ayrı ayrı hapis cezası ve adli para cezası verilmiştir.

Böylece üyelerin aidatlarını usulsüz yaparak kişisel ihtiyaçları için harcayanlara bir ders verildi.

Demokratik Sağlık Sen olarak örnek olacak bir davranış sergileyerek üyelerimizin hakkını sonuna kadar savunmuş, haklarını sendikaları arpalık gören zihniyete yedirmemiş olduk. Hep dediğimiz gibi. Hak yiyerek hak aranmaz.

Togan Demircan
Demokratik Sağlık Sen
Genel Başkanı

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Sağlık Personeli Haberleri