Atanamayan Sağlıkçılardan TBMM ve Sağlık Bakanlığı Ziyareti

Uzun süredir atanamayan sağlıkçıların gündemini meşgul eden sorulara cevap bulmak için Fizyoterapist, Lisans Ebe, Paramedik ve Çevre Sağlıkçıdan oluşan 4 kişiden oluşan bir grup sağlıkçı 13 Eylül 2019 Cuma günü Türkiye Büyük Millet Meclisi ( TBMM ) ’nde MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sayın Prof. Dr. Sefer Aycan’ı makamında ziyaret ederek sorunları hakkında fikir alışverişi yaptı. Sonrasında grup Sağlık Bakanlığında ise Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü (YHGM) Daire Başkanları ile bir dizi görüşme yaparak b

Atanamayan Sağlıkçılardan TBMM ve Sağlık Bakanlığı Ziyareti. Uzun süredir atanamayan sağlıkçıların gündemini meşgul eden sorulara cevap bulmak için Fizyoterapist, Lisans Ebe, Paramedik ve Çevre Sağlıkçıdan oluşan 4 kişiden oluşan bir grup sağlıkçı 13 Eylül 2019 Cuma günü Türkiye Büyük Millet Meclisi ( TBMM ) ’nde MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sayın Prof. Dr. Sefer Aycan’ı makamında ziyaret ederek sorunları hakkında fikir alışverişi yaptı. Sonrasında grup Sağlık Bakanlığında ise Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü (YHGM) Daire Başkanları ile bir dizi görüşme yaparak branş bazında atama taleplerini yetkililere ilettiler.

Görüşmeler sonucunda:

1-2018/4 döneminde alınan 12 bin personelin güvenlik soruşmalarının ardından YHGM tarafından ilana çıkılacağı,

2-2019 Yılı için Sağlık Bakanlığına ayrılmış ikinci alım tarihi hakkında net bilgi olmadığı,

3-Ekim ayı içerisinde TBMM ya da başka bir yerde alım için güçlü bir ses duyurulması amacıyla bir toplantı yapılması gerektiği tesbit edilmiştir.

 Sözkonusu toplantının Sağlık Dernekleri veya ilgili Platformların el birliği ile yapılması gerekmektedir.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sağlık Personeli Haberleri