EKPSS ile engelli sağlıkçılar atama bekliyor

2020 yılında Engelli Sağlıkçılara EKPSS ile atama yapılacak mı? Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı EKPSS ile yıllardır atama bekleyen engelli sağlıkçıların sesi TBMM'de dile getirildi.

ALİ MUHİTTİN TAŞDOĞAN (Gaziantep) – Sayın Başkan, sayın milletvekilleri; diyetisyen, hemşire,  odyometrist, tıbbi sekreter, ağız ve diş sağlığı teknisyenliği gibi meslek unvanlarını almak için uzun ve meşakkatli bir zaman sonucunda EKPSS’yle sağlık kurumlarına atanıp mesleklerini icra ederek çalışma hayatına katılıp iç barışa, huzura ve ailelerine katkı sağlamak isteyen engelli sağlıkçılar, 2019 ve 2020 yıllarında, şu ana kadar tercih yapmamış ve atamaları olmamıştır.

Engelli sağlıkçılar atama bekliyor

Son bir yıl içinde, Sağlık Bakanlığına KPSS’yle on binlerce sağlık personeli alınmış fakat EKPSS’yle engelli sağlık personeli hiç alınmamıştır. Engellerine rağmen büyük emeklerle, maddi ve manevi fedakârlıklarla okuyup sağlık ordusuna katılmak isteyen ve EKPSS’yle başarı sağlayan tüm engelli sağlıkçılar atama bekliyor.

Kamubiz.com ÖZEL/ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sağlık Personeli Haberleri