Abdulkadir Selvi son anket sonuçlarını açıkladı

Gazeteci Abdulkadir Selvi, köşe yazısında önündeki son anketi paylaştı. Selvi, seçmenin bunca soruna rağmen yine Erdoğan dediğini belirtti.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında dün yayınlamadığı Optimar'ın anket sonuçlarını paylaştı. Selvi Optimar'ın 12-15 Şubat tarihleri arasında 2500 kişi üzerinde yüz yüze görüşme yöntemiyle yaptığı ankete göre halkın bunca soruna rağmen yine Erdoğan dediğini belirtti.

Optimar'ın anketine göre Türkiye'nin en önemli sorununun yüzde 75 oranıyla ekonomi ve işsizlik olduğunu söyleyen Selvi, "Ankete katılanların yüzde 30.2’si AK Parti çözer diyor. Halkımızın ezici bir çoğunluğunun  Kemal Kılıçdaroğlu ya da Ali Babacan çözer demesi gerekmez mi? Muhalefet çözer, yanıtı verilmesi beklenmez mi? Bunca soruna rağmen halkımız Erdoğan çözer diyor." dedi.

Selvi şu ifadeleri kullandı:

EN ÖNEMLİ SORUN EKONOMİ
Dün Optimar’ın anketini yayınladım. Sizce Türkiye’nin en önemli sorunu nedir sorusuna cevap verenler yüzde 75 oranında ekonomi ve işsizlik diyor. Peki bu size sürpriz geldi mi? Gelmedi. Bir gerçek var. Ama o ankette yayınlamayıp bugüne bıraktığım bir bölüm vardı. O sorunun ardından halkımıza peki sizce bu sorunu kim çözebilir diye soruluyor. Sizce nasıl bir sonuç çıkmıştır? Halkımızın ezici bir çoğunluğunun Kemal Kılıçdaroğlu ya da Ali Babacan çözer demesi gerekmez mi? Muhalefet çözer, yanıtı verilmesi beklenmez mi?

Hiçbir yorum yapmadan önce sonuçları vereceğim.

HALK, KİM ÇÖZER DİYOR
Ankete katılanların yüzde 30.2’si AK Parti çözer diyor. CHP çözer diyenlerin oranı yüzde 25.2.

İlginç olan, HDP diyenler İYİ Parti’den daha yüksek çıkıyor. Yüzde 4.9 HDP çözer derken, yüzde 4.4 İYİ Parti’yi adres gösteriyor. MHP diyenlerin oranı ise 2.9 ediyor. Peki kendisini dünyanın en büyük ekonomistlerinden gören Ali Babacan’ın partisi hangi sırada dersiniz? Halkımız 0.9 oranında DEVA Partisi bu işi çözer diyor.

Listeyi daha fazla uzatmak istemiyorum. Muhalefetin masa yuvarlak mı olsun, dikdörtgen mi olsun diye düşünmek yerine bu sorunu çözmesi lazım. Millete umut vermiyorlar. Millet onları çare olarak görmüyor. Bunca soruna rağmen halkımız Erdoğan çözer diyor.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri