696 SAYILI KHK TÜM TAŞERON İŞÇİLERİ KAPSAMADI, KAPSAMALIDIR!

24/12/2017 tarihli resmî gazete’de yayımlanan 696 Sayılı KHK ile kamu kurumu ve kuruluşlarda çalışan taşeron işçilere kadro verilmiştir. Ancak bu düzenleme kamu kurumu ve kuruluşlarda çalışan tüm taşeron işçilerin kapsamamıştır. Kamu kurum ve kuruluşları 'nda asıl işlerinde çalıştıkları halde 696 KHK kapsamın da kadroya alınmayan BİTler ve KİT'lerin bir kısmı, Joker elemanları, 4 aralıktan önce çalışmış işçiler, Kiralık araçlar şoförleri, Yemekhane, Karayolları anahtar teslim, sözleşmeli, geçici, vekil, fahri ve ücretli statüde çalışanlar, hastaneler, bilgi işlemci, laborant, tekniker, kimyager, radyolog çalışanları, İşkur TYP kapsamın da 1 yılın altında çalışan özel güvenlik ve temizlik işçilerde kapsam dışında bırakılmıştır.

Artık daha fazla geciktirilmeden bu gerçekler ve mağduriyetlerin gözönünde bulundurularak devletimizin gerekli kurumları kapsamlı bir çalışma, düzenleme ile kamu kurumu ve kuruluşlarda hala taşeron olarak çalışan tüm işçilerimize kadrosunu vermelidir. Saygılarımla arz ederim. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yazar Yazıları Haberleri