BELLETMEN ÖĞRETMENLER BU KONUDA ACİLEN DÜZENLEME BEKLİYOR

Belleticilik; Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici Ve Öğretmenlerinin Ders Ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın Belleticilik görevi başlıklı 13.maddesinde; (1) Yatılı ve pansiyonlu okullarda öğrencilerin yeme, yatma, dinlenme, eğitim-öğretim ve benzeri hizmetlerinin yürütülmesinde belletici olarak görevlendirilen öğretmenlere her belleticilik görevi için 4 saat ek ders ücreti ödenir. Bunlardan 24 saat süreyle nöbet tutanlara ilave olarak 2 saat daha ek ders ücreti ödenir. Ancak, bir günde 3’ten fazla belletici görevlendirilemez ve bunlara ayda ödenecek ek ders ücreti 48 saati geçemez. Hükmü bulunmaktadır.

Diğer taraftan 2018 ve 2019 yıllarını kapsayan 4.Dönem toplu sözleşmede 24 saat süreyle nöbet tutan belletmenlere ödenen ilave 2 saatlik ücreti 3 saate çıkartarak belletici öğretmenlere ve gece nöbet tutanlara ilave artış sağlanmıştır.Bu durumda belletici öğretmenler 1 ayda 8 nöbet tutarsa ki tutabilir 56 saat ek ders alacaktır.Bu durumda 48 saati geçemez hükmüne ters düşmektedir.

Bu durumda  MEB şu şekilde düzenleme yaparak karışıklığa son vermelidir: Yatılı ve pansiyonlu okullarda öğrencilerin yeme, yatma, dinlenme, eğitim-öğretim ve benzeri hizmetlerinin yürütülmesinde belletici olarak görevlendirilen öğretmenlere her belleticilik görevi için 4 saat ek ders ücreti ödenir. Bunlardan 24 saat süreyle nöbet tutanlara ilave olarak 3 saat daha ek ders ücreti ödenir. Ancak, bir günde 3’ten fazla belletici görevlendirilemez ve bunlara ayda ödenecek ek ders ücreti 56 saati geçemez.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yazar Yazıları Haberleri