Bırakın işçiler Anayasa ile tanınmış sendika üye olma hakkını kullansın

Çoluk çocuğunun evinin rıskını kazanmak için çalışıp didinen işçi kardeşlerimizin kafasın karıştırıp tedirgin etmeyin, yazıktır günahtır.

Bırakın işçiler Anayasa ile tanınmış sendika üye olma hakkını özgür iradesiyle kullansın. İster üye olsun, ister olmasın, bunun özgür iradesi işçiye aittir, çünkü sendika üyesi olmak, çalışanlara ve işverenlere Anayasa ile tanınmış bir haktır.

Türkiye'de milyonlarca işçi var. İşçilerin ve kamu çalışanlarının özgür iradeleriyle istedikleri sendikaya üye olmalıdır. İşçilerin ekonomik, demokratik, siyasi ve sosyal haklarını korumak, kollamak. Türkiye işçi sınıfının vermiş olduğu mücadeleye ve özgür iradesine saygı duymalıyız.

Sendikal örgütlenme çalışan işçilerin kendi özgürlük alanıdır. Sendika üyelikleri e-devlet üzerinden yapılır. Bu işçinin özgürlük alanıdır. İstediği sendikaya istediği şekilde üye olabilir.

Bunu seçmek çalışanların en temel hakkıdır. Bu konuda herkes özgür iradesiyle üye olmak istediği sendikaya kendisi seçme hakkına sahiptir.

Bununla ilgili hiçbir şekilde bir müdahale olması söz konusu dahi olamaz, buna da izin verilemez. Saygılarımla
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yazar Yazıları Haberleri