En İyi Okul Eve En Yakın Okulsa

Haydi okullarımızı artık kolejler gibi yapalım Bu bizim için zor olmasa gerek. Zaten kim istemez ki bunu, o halde niye duruyoruz, neyi bekliyoruz. en iyi okul eve en yakın okulsa.

 Tabi ki öyle olması gerekir. Çünkü biz millet olarak aile bağları güçlü, annesinin gözünde ne kadar büyürse büyüsün çocuk olan bir toplumuz. Her ne kadar bu durumdan evlatlar şikayetçi olsa da aslında Allah'ın bizlere ikramidir bu. Hani eğitim ailede başlar der uzmanlar, sanırım buna kimsenin itirazı yoktur. İşte ailede başlayan eğitim okullarda devam eder sırasıyla ilkokul ardından ortaokul derken birde bakmış lise çağı gelmiş herkes için güzel yıllardır öğrencilik yılları. Tabi ki ailesiyle birlikteyse tadından yenmez. Malesef sosyal ekonomik ve coğrafi şartlardan dolayı ayrı kalanlarda var.Ne diyelim şartlar böyle olduğu için kısmet,ama genel olarak aile önemli rol oynar egitimde. Öğrenci açısından iyi olduğu gibi veli açısından faydaları yadsınamaz hiç şüphesiz. Çünkü anne babada çocuğuyla bu tiyatroda birlikte olmak ister yeri gelir onla üzülür zaman gelir onla mutluluk yaşar. Kısacası sevincini de huznunu de paylaşır ailesiyle.Zaten hayat o şekilde anlamlıdır herkes için.

O halde gelin hükümetinde politikasında olan aynı şehir hastaneleri gibi, aynı üniversite kampusleri gibi o mahalleye bir bina dikmek yerine tam donanımlı eğitim kampusleri yapalım. İlkokulun ortaokulun ve lisenin bir arada olduğu,kapalı spor salonlarında mahalle sakinlerinin tören ve kutlamaları ayakta değilde salonda koltuğunda oturarak izleyip mutlu olduğu , yine oyun anları ile buralarda geleceğin çeşitli spor dallarında milli gururumuz olacak sporcuların çıkacağı , değişik sanat dallarında tiyatrodan dramaya, ressamdan ebru sanatına kadar cevherlerin yetisecegi kampusler,araciyla gereciyle tam donanımlı okullar.

Kim istemez ki.Çok da zor degil bunlar.Yine okullar hayat olsun projesinin işlev kazanacağı okullar işte bunlar. En iyi okulun eve en yakın olduğu prensibinden hareketle oluşturalım eğitim kampuslerini Çünkü bizim insanımız bunuda hak ediyor .Hayalî bile güzel olan geleceğimizin, gerçeğe dönüşeceği zamanda gelecektir inşallah.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yazar Yazıları Haberleri