Engellilere yönelik bir defaya mahsusu gönüllü tayin hakkı nasıl kullanılıyor?

SİZDEN GELEN SORU: Ayşe hanım bir konuda danışacaktım. bundan 3 hafta önce babamı kaybettim annem memlekette yalnız kaldı babama söz verdiğinden hiç bir çocuğunun yanına gelmiyor bende evin tek erkek çocuğu ve en uygun durumdaki çocuk olduğumdan onun yanına yerleşmeyi düşünüyorum Engellilere yönelik bir defaya mahsusu gönüllü tayin hakkı nasıl kullanılıyor bir bilginiz varsa yardımcı olabilir misiniz?

Merhaba. Sabırlar diliyorum size.
Yönetmelikteki bir defaya mahsus ifadesinin yürütmesi Danıştay tarafından durduruldu, geçen yıl içinde de Yönetmelikten tamamen çıkarıldı. 
Buna göre engelli memur birden fazla tayin isteyebilir.
Siz, annenizin yanına tayin olmak için çalışmakta olduğunuz kurumun orada olup olmadığını bilmeniz gerekir. Örneğin Maliye Bakanlığında çalışıyorsanız, gideceğiniz yerde Bakanlığın teşkilatı var mı?
Eğer var ise doğrudan engellilik mazereti ile tayin isteyin. Kadro ve teşkilat yapısı uygun ise tayin olursunuz. Eğer tayin talebiniz red gelirse Kamu Denetçiliği Kurumuna başvurabilirsiniz. Dilekçenizde babanızın vefatı nedeniyle annenizi yalnız bırakmak istemediğinizi, annenizin yaşlı bir kadın olarak alıştığı çevreden uzaklaştırmamak için sizin annenizin yanına gitmek istediğinizi de belirtebilirsiniz. Ancak bu durumda tayin isteme mazeretinizi özellikle belirtin. Annenizle ilgili hususu yazıp yazmamakla ilgili karar sizindir.
Çalışmakta olduğunuz kurumun teşkilatı yok ise bu durumda kurumlar arası geçiş yapmalısınız. Bu durumda öncelikle gideceğiniz kurumun sizi, çalışmakta olduğunuz kurumdan istemesi gerekir ve çalıştığınız kurumun size muvafakat vermesi gerekiyor.
Memurlar atama dönemini beklemeksizin engellilik nedeniyle tayin isteyebilir. kolaylıklar dilerim.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yazar Yazıları Haberleri