Kadın Öğretmenler Için MEB’de "Mobbing ile Mücadele Daire Başkanlığı" Kurulmalı

Baştan söyleyeyim.MEB içerisinde "Mobbing ile Mücadele Daire Başkanlığı" hem erkek öğretmenler hem de kadın öğretmenler için kesinlikle kurulmalı.

8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kuru kuru kutluyoruz ama aslında önemli olan kadınların haklarını iyileştirmek veya bir haksızlığa uğruyorlarsa maruz kaldıkları haksızlıkları bir an evvel gidermektir diye düşünüyorum. En başta ise kadına şiddetin karşısında dimdik durmalıyız. Şiddet derken de sadece fiziki olarak uygulanan şiddeti kastetmiyorum aynı zamanda kadınlara uygulanan psikolojik şiddetin de yani mobbingin’de karşısında olmalıyız sonuna kadar.

8 Mart Dünya Kadınlar Günündeki göstermelik kutlamalar yapılıyor ama ne yazık ki okullarımızda kadın öğretmenler müdürlerince hunharca MOBBING'e uğruyorlar. Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki kadın öğretmenler mobinge uğradıkları ile kalıyorlar çünkü uğradıkları mobing karşısında görev yaptıkları yerdeki Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ya sessiz kalıyorlar ya da bilinçli veya bilinçsiz sessiz kaldıkları için mobbinge destek veriyorlar.

Şunu da unutmamamız gerekir ki en fazla mobbinge uğrayan kesim kadın öğretmenlerdir. Yani bizler hep Milli Eğitim müdürlüklerinin güzel karelerini görmekteyiz ya da milli eğitim müdürlükleri hep güzel kareler paylaştığı için her şeyin güllük gülistanlık olduğu algısına maruz kalırız ama o güzel karelerinin arka planında birçok öğretmenin mobinge uğramasının sessiz çığlıkları var ve yine altını çizerek söylüyorum; mobbinge uğrayanların çoğunluğunu ise kadın öğretmenler oluşturuyor.O yüzden Dünya kadınlar gününü kutlamak yerine kadınların iş hayatında yaşamış olduğu mobbing ve bunun gibi problemlerini çözmeliyiz.

Kadın öğretmenler o kadar çok okullarındaki erkek veya kısmen de olsa hemcinsleri tarafından mobbinge uğruyorlar ki insan duydukları karşısında inanmakta zorluk çekiyor. Liyakatsız müdürlerin özellikle sarıldığı ilk unsur beraber çalıştıkları kadın öğretmenlere mobbing uygulamak olduğu için neredeyse her gün mobing vakalarından bir yenisini duymaktayım.Bu koskoca sorunu görmezden gelemeyi artık bırakalım ve mobbing vakaları karşısında hassas olup titiz incelemelerle mobbing vakalarını çözüme kavuşturmaya bakalım.

Zaten Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde yayınlanmış olan mobing ile ilgili genelgede bu konuda titiz davranılması ve her kurumun mobbing konusu üzerine gitmesi gerektiğine vurgu yapılır. Peki her kurum bu konuda titiz davranıyor mu bence kesinlikle hayır! Çünkü bana intikal eden mobing olayların neredeyse tamamında mobbinge maruz kalan kadın öğretmenler hep yalnız kalmakta ve hep kurumları tarafından yalnızlığa itilmektedirler.O yüzden artık MEB içerisinde "Mobbing ile Mücadele Daire Başkanlığı" kurulmalı diyorum.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yazar Yazıları Haberleri