Kamu-Sen 'Hayır' Diyebilir mi?

Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK, yaklaşan referandumda, “hayır” diyeceğini açıklayınca, Ülkü Ocaklarına mensup olduğu söylenen kişiler, Kamu-Sen Genel Merkezini basarak, genel başkanı istifaya çağırdılar. Dün gece yapılan ikinci baskından sonra, sendika üyeleri ve polis, genel merkez binasını korumaya alarak, yeni baskınlara karşı önlem aldı. Aslında kamuoyu, İsmail KONCUK’UN referandumda hayır diyeceğini, bir arkadaşıyla yaptığı yazışmayla öğrendi. Yapılan bu açıklamanın, kararlaştırılmış kurumsal bir açıklama olup olmadığı tartışılırken, baskın yiyen genel başkan, bir internet sitesine, vereceği HAYIR oyunun şahsını bağladığını, teşkilat içerisinde kim hangi yönde oy kullanmak isterse hür iradesiyle kullanabileceğini açıkladı. Basında konu ile ilgili kanaatin, bu baskının Balgat’tan habersiz yapılmadığı yönünde.

                Yaşananları daha iyi anlamak için kim nerede duruyor, ne diyor, bakalım: Koray AYDIN; “MHP ve Ülkücü Hareketi kendi gündemi ve önceliği olmayan bir konu yüzünden birbirine düşürenleri, ne ülkücüler ne de tarih affetmeyecektir." Sinan OĞAN; “Genel Başkanımızı istifaya zorlama girişimi kabul edilemez.” Prof. Dr. Ümit ÖZDAĞ; “Ülkücü hareket Balgat’ın saldırıları karşısında yılmayacak.” Diyor. Meral AKŞENER, İsmail Koncuk’un; “Türkiye Kamu-Sen Tek Yürek, Tek Ses” twetini paylaşıyor.

                Bir sendika, bir parti, mevcut parti yönetiminin muhalifleri ve bir dernek mensupları arasında referandum üzerinden patlak veren gelişmeleri nasıl değerlendirmeliyiz? Yaşadıklarından sonra, kısık sesle “kişisel görüşlerimi açıkladım, herkes serbesttir” diyecek olan bir genel başkanın, odası basılarak istifasının istenmesi nasıl bir sürecin sonucudur? Bunu anlayabilmek için biraz eskilere gidelim isterseniz, mazi bize ışık tutacaktır, buyurun:

                Türk Eğitim Sen Onursal Başkanı Şuayip ÖZCAN: “Kamu-Sen Genel Kurulundan bir hafta önce, bir siyasi Parti Genel Başkanı, on bir sendikanın Genel Merkez Yöneticilerini toplayarak, Genel Başkan adayının şimdiki Genel Başkan olduğunu ifade ile herkesin ona göre davranması gerektiği talimatını vermiştir.” Diyor.

                2001'de MHP tarafından azledilen Resul Akay, MHP'nin Türkiye Kamu-Sen üzerinde vesayeti olduğunu söylemiş ve kendisinin buna izin vermek istememesi yüzünden dışlandığını belirte

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yazar Yazıları Haberleri