KAMU'DA KİRALIK ŞOFÖRLERİN HİZMET ALIMI İHALESİNDEKİ %70 BARAJ SORUNU TBMM VE BELEDİYELER MECLİSİNDE ÇÖZÜM BEKLEMEKTE!

Taşeronda kalanlar içinde binlerce kadro umutları karşılanmayan mağdur olan, işsiz kalan kamu işçisi emekçilerimiz var. 696 Sayılı KHK ile kadroya geçişler de 'personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı' şartı arandı. Bu şarta bağlı olarak, 'yaklaşık maliyetin en az yüzde %70’inin işçilik maliyetinden oluşması' şartı nedeniyle şoför alımı ihalelerinde çalışan kiralık araç şoförlerin durumu riske girdi ve kadroya alınmadılar.

Biz kiralık şoförler görevimizi en iyi şekilde yerine getiriyoruz ve sadece ihale sözleşmesinde 'şoförlü araç kiralama hizmeti' olarak geçtiğin den kadro verilmedi. En baştan yapılan yanlış! Kiralık şoförlerin sözleşmesin de sadece araç olarak görünmesidir. İşçiyi araçla beraber sözleşmeye ekleyerek hizmet alımı olarak değil, yaptığı işe göre yani 'personel alımı' yazarak ayrı sözleşme ile imza altına alınmalıdır. Bu işçiye haktır ve bu hakkın teslim edilmesi noktasında biz kiralık araç şoförleri ve tüm taşeron işçiler olarak devletimizin ve seçtiklerimizin TBMM ve Belediye Meclisinde çözüm için adım atılacağına inancımız tamdır. Kamuda kiralık araç şoförleri ve tüm taşeron işçiler mutlaka kadroya alınmalı, bu haksızlıklar biran önce giderilmelidir. 'Hak ve adaletin bulunmadığı yerde, herkes suçludur' Saygılarımla arz ederim

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yazar Yazıları Haberleri