Normal öğretim yapılan okullarda ana sınıfında ikili eğitim yapılıyorsa idarecilerin ek ders durumu nasıl olur?

2015 yılı Eğitim,Öğretim Ve Bilim Hizmet Koluna İlişkin Toplu Sözleşmenin 7. maddesinde

Madde 7- (1) 2006/11350 sayılı Kararın 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi uyarınca örgün ve yaygın eğitim kurumlarındaki yöneticilere ödenmekte olan ek ders ücreti, ikili öğretim yapan örgün eğitim kurumlarındaki yöneticilere ders yılı süresince haftada 2 saat artırımlı ödenir denilmektedir.

Ayrıca İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün 13/02/2013 tarih ve 869/103490 sayılı EK DERS ÜCRETİ konulu yazılarının sonuç kısmında konu ile ilgili şu değerlendirmede bulunulmuştur:

Bu çerçevede, okul öncesi sınıflarında ikili öğretim yapıldığı belirtilen okulda görevli yöneticilerden ikili öğretime bağlı olarak okulda bulunmak durumunda olanların ek ders ücretlerinin, ders yılı süresince haftada 2 saat artırımlı ödenmesi gerektiği değerlendirilmektedir.

Yukarıdaki bilgiler doğrultusunda; normal öğretim yapılan okullarda ana sınıfında ikili öğretim yapılıyorsa, ikili öğretim yapılmasına bağlı olarak okulda bulunmak durumunda olan idarecilerin ek ders ücretleri haftada 2 saat artırımlı ödenmesi gerekmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yazar Yazıları Haberleri