Öğretmenlerin il içi özür grubu başvuru işlemleri başlıyor

Öğretmenlerin İl İçi Mazerete Bağlı Yer Değişikliği işlemleri başlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından illere il içi özür grubu mağduriyetinin giderilmesi için talimat verilmişti.

2 018 Ocak Ayı Öğretmenlerin Aile Birliği, Sağlık, Can Güvenliği Mazeretleri Ve Engellilik Durumu İle Diğer Nedenlere Bağlı Yer Değiştirme Duyurusuna istinaden il içi ve il dışı özür grubuna iller arasında 5.011, il içinde 19.396 toplamda 24 bin 407 öğretmen başvururken hizmet puanı üstünlüğü ve tercihler dikkate alınarak yapılan atama sonucunda il içinde 4.968 il dışında 4.046 olmak üzere toplamda 9 bin 14 öğretmen özür grubundan yer değiştirmiştir.

İller arasında başvuruda bulunan 5.011 öğretmenden kontenjan ve hizmet puanı yetersizliği nedeniyle özürlerinin bulunduğu ilçelere atanamayan 965 öğretmenin özür durumuna bağlı atamaları bakanlıkça il emrine atayarak gerçekleştirilmişti.

Milli Eğitim  Bakanlığı 2018 Ocak Ayı özür durumuna bağlı yer değiştirme döneminde il emrine atanan bu 965 öğretmen ile il içinde özrü durumuna bağlı olarak yer değiştirmeyen 14428 öğretmenin kontenjan ihtiyacı oluşması durumunda özür durumları ve özrün bulunduğu ilçe ile halen görev yapılan yer arasındaki uzaklık dikkate alınarak valiliklerce atamalarının yapılmasını istemiştir.

işte o yazı ve olur; 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yazar Yazıları Haberleri