SPORDA ŞİDDETİN ÇÖZÜMÜ TEMEL DEĞERLERİNE BAĞLI BİR GENÇLİĞİN YETİŞTİRİLMESİNDEN GEÇER

Beyoğlu Belediyesinin düzenlediği Yaz Kampında Öğrencilere kadim Değerleri Anlatmaya devam ettik.

Beyoğlu Belediyesi'nin Kocaeli Kefken’de her yıl öğrenciler için düzenlediği yaz kampında 'Değerlerimiz ve Gençlik, Kadim Değerlerimizin Neresindeyiz?’' konulu 3.söyleşide öğrencilerle buluştuk.

Kur’an Kursu öğrencilerinin de katıldığı kapta öğrencilere Belediyelerin temizlik, yol yapımı gibi hizmetleri yanında eğitim ve kültüre de yatırım yapmaları gerekir dedik ve son günlerden sıkça tartışılan sporda şiddet konusunda şunlar söyledik:

‘Bizi biz yapan maddi ve manevi değerlerimizi bilmeli ve yaşamalıyız. Bu değerlerden uzaklaştığımız an çeşitli sorunlar yaşarız. Örneğin son günlerde sporda şiddet konusu tartışılmakta. Sporda şiddetin çözümü temel değerlerine bağlı bir gençliğin yetiştirilmesinden geçer. Sevgili gençler bakın son günlerde stadyumlarda yine kavgalar ve şiddet görüntüleri öne çıkıyor. Gençlik ve Spor Bakanları, İçişler Bakanı, ve Adalet Bakanı bu işin çözümü için çeşitli toplantılar düzenliyor. Önerilerde bulunuyor, taraftarlara sükunet tavsiye ediyorlar. Elbette bunlar gereklidir ve önemlidir. Ancak herkesin kalıcı çözümlere yönelmesi gerekir. Acı sonuçlar yaşanmadan önce tedbirler almak gerekir. Bunun için öncelikle gençlerimizi temel değerlerimiz olan edep, haya, saygı özetle adabı muaşeret kurallarına bağlı bir gençlik olarak yetiştirmek gerekir.

Şiddete yol açan bu gençler uzaydan gelmedi. Bu gençleri bizler okutuyoruz. Demek ki okullarda verilen eğitim etkili olmuyor. Demek ki yetersiz kalıyoruz. Değerleri yaşamak ve Değerleri Yaşatmak konusunda herkese görevler düşmektedir. Herkes bir güzelliğe bir hayırlı işe vesile olmalıdır. Sizlerden önceliklerimiz, vazgeçemeyeceğimiz ilkeler, neden değerlerimizden uzaklaşıyoruz, değerlerimize sahip çıkmak, değerlerimizi yaşamak ve yaşatmak için neler yapmalıyız şeklinde sorduğum sorulara verdiğiniz cevaplar beni memnun etti.

Bu güzel faaliyetten dolayı başta Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ı, ekibini ve personelini de tebrik ediyorum. Bu tür faaliyetlerin artması, iyi şeylerin daha fazla yapılması olumsuzlukları da azaltır diyoruz.’

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yazar Yazıları Haberleri