TABİATIN DEĞERİNİ BİLELİM

Beyoğlu Belediyesi'nin İzmit Kefken’de Öğrenciler İçin Düzenlediği Yaz Kampında 'Değerlerimiz ve Gençlik' konulu programda öğrencilerle hasbihal yaptık.

Söze başlarken şunları söyledim:  ‘Öncelikle bizi yaz kampını sadece bir tatil ve eğlence ile geçirmeyi doğru bulmayarak öğrencilere her fırsatta değerleri de aktarmayı düşünen Beyoğlu Belediyesi Başkanı sayın Ahmet Misbah Demircan’a, Beyoğlu Belediyesi Gençlik Ve Kültür Müdürü Adnan Yener’e ve Kefken Yaz Kampı Müdürü Mustafa Bayram’a, ve öğrenciler için çaba gösteren eğitmenlere teşekkür ediyorum. Sizler okulların kapanmasından hemen sonra bu güzel ortamda tatil yaparken birileri ise bırakın tatil yapmayı okuyacak okul bile bulamıyor. O zaman elimizin altındaki değerlere sahip çıkalım.

Anneniz ve babanız bizler için bir değerdir. Bir an şunu düşünelim. Buradaki tatiliniz bitti ve eve gittiniz. Eve gittiğinizde karşınızda annenizi ve babanızı beklerken bir türlü annenizle görüşemiyorsunuz. Eminim ki hiç kimse bırakın o anı yaşamayı o anı iki dakika düşünmeyi bile istemez. Bakın İstanbul’da herkesi korkutan bir yağmur yağdı, sel felaketi yaşandı. Herkes endişelendi. Bu olaydan çok dersler çıkarabiliriz.

Tabiatı önemsemeyen, tabiata değer vermeyen, tabiatın düzenini bozan onun nimetlerinden de uzak kalır.  Tabiatın değerini bozunca beklenmedik felaketlerle karşılaşabiliriz. Onun için tabiattaki birçok nimeti bizlere veren Allah’ın istediği bir insan olmaya çalışmalıyız. Hem kendimiz hem de başkaları için yaşamalıyız. Bakın konuşmama başlarken arkadaşlarınıza dedim ki hayatta vazgeçemeyeceğiniz değerlerinizi, önemsediklerinizi sıralayınız.

Herkes bir şeyler söyledi. Özgürlüklerden vazgeçmem diyenler çoğunluktaydı. Elbette böyle düşünmek güzeldir. Kendi özgürlüğümüz için bir şeyi isterken toplumun temel değerlerine de dikkat etmemiz gerekmektedir. Özgürlük sonuna kadar her düşündüğünü rahatça yapmak değildir. Adabı muaşeret kurallarına yani toplum tarafından kabul görülen değerlere önem vermeliyiz. Sevdiklerimizi, değerlerimizi örselemeyelim.

Temel görevlerimizi de ötelemeyelim. Hep birlikte Allah’tan şunu isteyelim. Allah gençlerimizin karanlık örgütlerin tuzağına düşmesine izin vermesin. Allah milletimize birbirine güvenme, birbiri için fedakârlık yapma isteği nasip eylesin. Allah kutsal değerler için hayatını ortaya koyan tüm şehitlerimizin makamını mübarek eylesin.

Bizlere de kutsal değerler için hayatını feda şehitlerimizin yolundan gitmeyi nasip eylesin.  Allah 15 Temmuzda yakaladığımız birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Allahtan bunları isterken görevlerimizi de yapalım. Sizlerden önceliklerimiz, vazgeçemeyeceğimiz ilkeler, neden değerlerimizden uzaklaşıyoruz, değerlerimize sahip çıkmak, değerlerimizi yaşamak ve yaşatmak için neler yapmalıyız şeklindeki sorularımıza verdiğiniz cevaplar beni umutlandırdı. Hepinize çok teşekkür ediyorum.

Bu faaliyetlere emek veren Beyoğlu Belediyesi personelini de tebrik ediyorum.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yazar Yazıları Haberleri