TÜM SENDİKA ÜYELERİMİZ 642 TL. TOPLU SÖZLEŞME İKRAMİYESİ ALACAK

TOPLU SÖZLEŞME İKRAMİYESİ TÜM KAMU ÇALIŞANLARINA EŞİT BİR ŞEKİLDE ÖDENECEK.

TOPLU SÖZLEŞME İKRAMİYESİ TÜM KAMU ÇALIŞANLARINA EŞİT BİR ŞEKİLDE ÖDENECEK.

17 Temmuz 2024 Salı günü Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen Vergi Kanununda değişiklik yapılması ile ilgili düzenlemeler görüşülürken, Anayasa Mahkemesinin daha önce iptal ettiği toplu sözleşme ikramiyesinin tekrar verilmesi yönünde de bir düzenleme yapılmak istenmiştir. Ancak sinsi ve sarı sendikalar tarafından gece yarısı, toplu sözleşme ikramiyesini düzenleyecek önergeye hiç utanmadan sıkılmadan tekrar %1 barajı eklettirilmişti.

Yeni kurmuş olduğumuz Kamu Sendikalar Platformunun paydaşları olarak verilen topyekün mücadelemizin sonucunda, genel kurul görüşmelerinde önerge değiştirilmiş ve toplu sözleşme ikramiyesi tüm kamu çalışanlarını kapsayacak şekilde yeniden düzenlenmiştir. Tekelci anlayış, sendika üyesini para ile elde tutmaya çalışan sarı sendikalar bu sinsi oyunlarını keşke memurun maaş artışı içinde gösterselerdi. Memuru toplu görüşme masalarında mağdur edenler, maalesef sendika parasına göz dikmiş, kendilerine üye olmak istemeyen çalışanları zorla kendilerine üye yapmaya mahkûm etmeye çalışmış ama başaramamışlardır. Kamu Sendikalar Platformu statükoculara Mecliste alınan kararla tokat gibi cevabını vermiştir.

Bu düzenlemenin değişmesi için gece gündüz demeden emek ve mesai veren tüm paydaşlarımıza, inancını hep diri tutan teşkilat ve üyelerimize, Yapılan düzenlemenin vahametini çok net ve kararlı bir şekilde dile getiren ve konunun çözümünde kilit rol oynayan ve son olarak yapılması muhtemel çok vahim bir düzenlemeyi tekrar gözden geçirerek önergede değişiklik yapan Milletvekillerine çok teşekkür ediyor şükranlarımızı sunuyoruz

Yazar Yazıları Haberleri