ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERE KADRO GELECEK Mİ?

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, ücretli öğretmenlerin düşük ücret karşılığı çalışmalarından duyduğu rahatsızlığı dile getirerek:  5 yıl ve üzeri süre ücretli öğretmen olarak çalışanları kadroya almak için düzenleme yapılacağını, ücretli öğretmenler arasından 5 yıl boyunca ücretli öğretmen olarak görev yapanlara KPSS puanına bakılmaksızın öğretmen atamaları mülakatına katılma hakkı verileceğini açıklamıştır.

Gelelim ücretli öğretmenlik sorununa: Bu sadece bu günün yâda son on yılın problemi değildir bu adaletsizlik yıllardır devam etmektedir. Ve maalesef devlet de öğretmen adaylarına ,” SEN YAPMAZSAN YAPACAK BİNLERCE İNSAN VAR” zihniyeti ile yaklaşmaktadır.
BENCE HİÇ BİR VİCDAN BU ADALETSİZLİĞE RAZI OLMAZ OLAMAZ, OLMAMALI

ÜCRETLİ ÖĞRETMEN KİMDİR: öğretmen açığı bulunan okullarda, ders saati başına alınan ücretle yapılan öğretmenliktir.
Milli Eğitim bakanlığı her branşta ihtiyacı kadar öğretmeni KPSS sınavında alınan puanlara göre almaktadır. Bu yıl itibarı ile Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde (Türkiye geneli) yaklaşık 70.000 ücretli öğretmen görev yapmaktadır

Aynı okulu bitirmiş, aynı pedagojik formasyonu almış ve atanan bir arkadaşından 0.01 puan düşük puan aldığı için atanamamış bir öğrenci, öğretmen açığı olan hatta özellikle kimsenin atanmadığı ya da gitmek istemediği okula müracaat ederek ücretli öğretmen olarak yıl sonuna kadar çalışmaktadır ama arada korkunç bir farkla.
1- yeni atanan kadrolu bir öğretmenin maaşı yaklaşık olarak net: 3000 liradır.
Bu maaş için haftada 15-18 saat derse girmesi gerekir. Bundan fazla girdiği her ders için ek ders ücreti alır.
ÜCRETLİ ÖĞRETMEN herhangi bir maaş alamaz girdiği her ders saati için ek ders ücreti alır. Bu da her ders için yaklaşık 12 liradır
Yani bir öğretmen 30 saat derse girdiğin de yaklaşık 3700 TL alırken,
Ücretli öğretmen 30 saat derse girerek yaklaşık: 1400 TL alır
2-Aynı süreyi çalışan kadrolu öğretmen bir ayda 30 gün sigortalı iken ücretli öğretmen yaklaşık 17 gün sigortalıdır.
3- Eğitim öğretim yılı başında öğretmenlere eğitime hazırlık ödeneği olarak 1050 TL ödenir. ANCAK ücretli öğretmen bunu alamaz.
4- kadrolu öğretmen nöbet ücreti alır, ücretli öğretmen alamaz
5-Şubat tatilinde kadrolu öğretmenlere 15 gün izin verilir ve bu süre zarfında maaşlarını alırlar ama ücretli öğretmenler ek ders ücreti alamazlar.
6- kadrolu öğretmen ne kadar başarısız olursa olsun meslekten atılamaz ANCAKKK ücretli öğretmen ne kadar başarılı olursa olsun yöneticiler istemezse hemen okulla ilişiği kesilebilir.
Bunları çoğaltmak mümkün
Şimdi; Adalet, hak edilenin verilmesi ile olur. Sadece kendi yaptıkları yasalarla bu kadar adaletsizliğe sebebiyet verenler bu adaletsizliği gidermek için de bir yasal düzenleme yapabilirler
Düşünün ki aynı okulu bitirdiği arkadaşından 0*01 puan eksik aldığı için, atanamayan
Ya da FETÖ nün soru hırsızlığına kurban gidip atanamayan binlerce genç bu adaletsizliğin girdabında çırpınmaktadırlar.
İŞKUR DAN OKULLARIN TEMİZLİK HİZMETİ İÇİN GÖREVLENDİRİLEN İLK OKUL MEZUNU OLMAYAN , YAŞI 50-60 CİVARINDA OLAN, HİÇ BİR MESLEĞİ OLMAYAN İNSANLARA DEVLET 30 GÜN SİGORTA PRİMİ VE1400 TL ÜCRET ÖDERKEN, ÜNiVERSİTE MEZUNU ÖĞRETMENE BUNUN da ALTINDA BİR ÜCRET ÖDEMEKTEDİR. KALDI Kİ ÖĞRETMEN KARDEŞLERİMİZ GECE DE EVİNDE DERSE HAZIRLANMAKTA YAZILI SORUSU HAZIRLAMAKTA YÂDA YAZILI OKUYUP NOT DEFTERİNE GEÇİRMEKTEDİR.

Bu duygu ve düşüncelerle MEB’İN çalışmasını tebrik ediyor ve bir an önce tamamlanmasını bekliyoruz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yazar Yazıları Haberleri