Sabah Gazetesi: Emekli Maaşlarına Yüzde 20 Zam Gündemde!

Sabah Gazetesi: Emekli Maaşlarına Yüzde 20 Zam Gündemde!
Milyonlarca emeklinin merakla beklediği 2025 yılı maaş zam oranlarıyla ilgili yeni iddialar gündeme geldi. Emekli maaşları için yeni düzenlemeler yapılabileceği ve maaşlara %20 zam gelebileceği belirtiliyor. Detaylar ise haberimizde...

Emekli Maaşları Açlık Sınırının Altında

Temmuz ayında emeklilere ek zam yapılmaması, sadece en düşük emekli maaşının 12.500 TL'ye çıkarılması, emekliler için yeterli olmadı. Bu nedenle birçok emekli, 2025 Ocak ayında yapılacak zammı beklemeye başladı. Peki, 2025 yılında emeklilere ne kadar zam yapılabilir?

Emekli Zammı Ne Kadar Olacak?

Emekli maaşları, enflasyon oranlarına göre belirleniyor. Temmuz ve Ağustos ayı enflasyon farkıyla emeklilerin %5,79 oranında zam alması kesinleşti. Merkez Bankası’nın 2024 enflasyon tahminine göre, eğer enflasyon %38 seviyesinde gerçekleşirse, SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin zammı %10,64 olacak. Ancak enflasyonun %42’ye ulaşması durumunda bu zam oranı %13,84'e çıkacak. Orta Vadeli Program’a göre ise 2024 yıl sonu enflasyon tahmini %41,5 olarak öngörülüyor. Bu durumda 6 aylık enflasyon farkı %13,44 olacak.

Yüzde 20 Zam Gündemde

Sabah Gazetesi'nden Faruk Erdem’in haberine göre, Ocak ayında enflasyon oranlarının kesinleşmesinin ardından ek refah payı da gündeme gelebilir. Bu durumda memur emeklileri ile SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin zam oranları eşitlenebilir. Refah payıyla birlikte emekli maaşlarına yapılacak artışın %20'ye ulaşması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.