Yeni Yılda Emekli Maaşlarına Ne Kadar Zam Gelecek? SGK Uzmanı Oran Verdi

Yeni Yılda Emekli Maaşlarına Ne Kadar Zam Gelecek? SGK Uzmanı Oran Verdi
Enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte, Ocak ayında emekli maaşlarına yapılacak zam oranı netleşmeye başladı. SGK Uzmanı Melis Elmen, "En az yüzde 15 ila 20 oranında bir zam bekleniyor" dedi.

Temmuz ve ağustos aylarına ait enflasyon verilerinin açıklanmasıyla, yeni yılda emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam oranına dair hesaplamalar şekillenmeye başladı.

CNN TÜRK Muhabiri Emel Telli'ye konuşan SGK Uzmanı Melis Elmen, Ocak ayında emekli maaşlarına yapılacak zammı değerlendirdi:

Yüzde 5,78'lik Zam Kesinleşti

Elmen, “Son 6 aylık enflasyon verilerine göre Ocak ayında emekli maaşlarına yapılacak zam belirginleşmeye başladı. TÜİK, temmuz ayı enflasyonunu yüzde 3,23, ağustos ayını ise yüzde 2,47 olarak açıkladı. Kümülatif olarak yüzde 5,78’lik bir zam kesinleşmiş durumda. Ancak, bu oran daha da artacak. Eylül, ekim, kasım ve aralık aylarının enflasyon verileri açıklandıkça net oran ortaya çıkacak” dedi. Her ayın 3'ünde açıklanan verilerle birlikte yılın son 6 ayının toplam enflasyonu da netleşecek.

En Az Yüzde 15-20 Zam Bekleniyor

Elmen, "Şu anki senaryoya göre TÜİK’in enflasyon tahminleri yüzde 50-52 arasında. Bu da en az yüzde 15 ila 20 oranında bir zam anlamına geliyor. Ancak, kalan 4 ayın enflasyon verileri açıklanmadan kesin bir rakam söylemek mümkün değil" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.