Alman Devinden Yıl Sonu İçin Korkutan Dolar/TL Tahmini

Alman Devinden Yıl Sonu İçin Korkutan Dolar/TL Tahmini
Almanya'nın önde gelen bankalarından Commerzbank, 2024 yıl sonu için dolar kuru tahminini güncelleyerek 35 TL'ye çıkardı.

Bankanın döviz analisti Tatha Ghose, artan enflasyon beklentileri ve ekonomiye yönelik olumsuz algılar nedeniyle Türk Lirası'nın daha da zayıflayacağını öngörüyor.

Commerzbank, Türkiye'deki enflasyon beklentilerinin yükselmesi ve halkın ekonomi hakkındaki olumsuz algılarının güçlenmesi nedeniyle Türk Lirası'nın değer kaybının süreceğini belirtti.

Ghose, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın son piyasa katılımcıları anketine dikkat çekerek, enflasyon beklentilerinin arttığını vurguladı. Enflasyonu kontrol altına almak için Türkiye'nin maliye politikasında uzun vadeli bir ekonomik durgunluğu göze alması gerektiğini ifade eden Ghose, bu tür bir ekonomik yavaşlama olmadan Merkez Bankası'nın faiz artırımları veya düzenleyici reformlarının yeterli olmayacağını savundu.

Analist Ghose, şu an 33,9181 seviyelerinde olan dolar/TL kurunun, yıl sonuna kadar 35 TL seviyesine çıkmasını beklediğini belirtti.