TBMM 1 Ekim’de Açılıyor: Gündemde Torba Yasa ve Önemli Düzenlemeler Var

TBMM 1 Ekim’de Açılıyor: Gündemde Torba Yasa ve Önemli Düzenlemeler Var
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 28. dönemin 3. yasama yılına 1 Ekim'de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla başlayacak. Meclisin öncelikli gündeminde ekonomik düzenlemeleri içeren torba yasa ve önceki dönemden kalan önemli yasa teklifle

TBMM Genel Kurulu, Temmuz ayında tatile girmişti. 1 Ekim Salı günü yeniden toplanacak ve çalışmalarına devam edecek.

Geçtiğimiz yasama yılında toplamda 112 birleşim ve 547 oturum gerçekleştiren Meclis, 70 kanun teklifini yasalaştırdı. Kabul edilen düzenlemeler arasında emekli maaşlarının artırılması, kamuda tasarruf tedbirleri, kripto varlık düzenlemeleri ve kentsel dönüşümle ilgili yasalar öne çıkıyor.

Yeni yasama döneminde ise AK Parti’nin sunacağı ekonomik torba yasa teklifi, kayıt dışı ekonomiyi önlemeyi amaçlayan düzenlemeler içerecek.

Ayrıca dijital piyasalarda rekabeti düzenleme amacıyla hazırlanan bir teklif de gündemde. Amazon, Facebook, X ve Starlink gibi dev küresel şirketlerin piyasa hakimiyetini azaltmaya yönelik adımlar atılması planlanıyor. Öğretmenlik Meslek Kanunu ise bu dönemde yeniden görüşülecek başlıklar arasında.

Merkez Bankası Başkanı'ndan Ekonomik Değerlendirme

Meclis'in açılışını takiben 3 Ekim'de Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, milletvekillerine sunum yapacak. Bu sunumda, küresel ekonomik gelişmeler, Türkiye ekonomisinin durumu, enflasyon ve para politikaları kapsamlı bir şekilde ele alınacak.

2025 Yılı Bütçesi Meclis Gündeminde

Meclis'in ikinci önemli ekonomi başlığı ise 2025 yılı bütçesi olacak. Ekim ayında Meclis'e sevk edilmesi planlanan bütçenin görüşmeleri, ilk olarak Plan ve Bütçe Komisyonu'nda başlayacak. Kasım ayı itibarıyla Genel Kurul'da devam edecek görüşmelerin yıl sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.