TOKİ taksitlerine ne kadar zam geldi? Temmuz 2024 zammı sonrası TOKİ 2+1 3+1 konut yeni taksit ödemeleri

TOKİ taksitlerine ne kadar zam geldi? Temmuz 2024 zammı sonrası TOKİ 2+1 3+1 konut yeni taksit ödemeleri
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından ev alan vatandaşlar yılda 2 defa gelen zam sonrası taksit ödemeleri de artıyor. Peki TOKİ 2+1 3+1 konut yeni taksit ödemeleri ne kadar?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından ev alan vatandaşlar yılda 2 defa gelen zam sonrası taksit ödemeleri de artıyor. Peki TOKİ 2+1 3+1 konut yeni taksit ödemeleri ne kadar? İşte detaylar.

TOKİ KONUTLARDA TAKSİT FİYATLARI

Açıklamaya göre, 2+1 evlerin satış bedeli yaklaşık olarak 1.5 milyon lira civarında başlıyor. 3+1 konutlar için ise bu fiyat 1.8 milyon lira civarında seyrediyor. Konut almak isteyenlerden %10 peşinat istenirken, kalan tutar için 180 aylık vadeyle ödeme yapılacak. 2+1 evlerin taksiti 7.500 TL'den, 3+1 evlerin taksiti ise 9.000 TL'den başlayacak.

TEMMUZ 2024 TOKİ TAKSİTLERİNE NE KADAR ZAM GELDİ?

7.500 TL olan taksitler gelen zam sonrası 9.200 TL'ye ve 3+1 evlerde ise 9000 TL olan taksitler de 10.800 TL'ye kadar yükseleceği ifade edildi.

Net yeni taksit ödeme tutarlarının da ilerleyen günlerde hak sahiplerine SMS olarak gönderilmesi bekleniyor.

TOKİ TAKSİTLERİNE YILDA NE KADAR ZAM GELİYOR?

TOKİ resmi internet sayfasında zamla ilgili, "Borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı, ÜFE ve TÜFE oranlarından en düşük olanına göre artırılacaktır. İlk taksit ödemesi konut teslim tarihini takip eden ay itibariyle yapılacaktır." ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.